Waarom een smart-device een verlengstuk van je woning wordt

Tegenwoordig zie je steeds meer dat lichten worden bediend vanaf de smartphone en de deurbel en camera er ook mee zijn verbonden.

12 November 2020

Er is van alles mogelijk om het zo makkelijk, slim en snel mogelijk te maken. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een smart-device. Een smart-device is letterlijk wat er staat: een slim apparaat. Het is een elektronisch apparaat dat verbonden is met andere apparaten. Een wifi-netwerk, draadloos apparaat of app maakt dit al snel mogelijk. Naast dat de urgente materialen en meubelen zijn aangeschaft, zoals eetkamerstoelen aanschaffen, kan er een investering worden gemaakt in zo’n smart-device. We lichten graag enkele slimme voorbeelden kort toe.

Altijd een sleutel bij de hand

Hoe vaak ben jij al de huissleutel kwijtgeraakt? Altijd weer zoeken naar de huissleutel of weer een nieuwe reserve sleutel aanmaken, het overkomt vast iedereen wel eens. Hoe handig zou het zijn dat je met datgene wat je altijd bij de hand hebt en nooit kwijt raakt, precies de smartphone, de deur open kan maken? Een droom die voor veel sloddervossen werkelijkheid kan zijn. Het is namelijk mogelijk om met jouw smartphone de deur open te maken. Door middel van een app gaat de deur op slot en open vanaf jouw smartphone. Bovendien geef je toegang aan wie jij dat wil.

Slimme verlichting

De hoeveelheid lichtschakelaars die te vinden zijn in huis, zijn vaak niet op twee handen te tellen. Elke avond en middag ben je wel vijf minuten bezig om de verlichting aan en uit te doen. Hoe heerlijk zou het zijn als dit allemaal binnen 1 knop vanaf je telefoon kan. Dit zorgt er uiteindelijk ook weer voor dat je veel energie bespaart. Vaak worden enkele lichten binnen het huis namelijk vergeten uit te zetten. Zo kan je zien waar licht aan staat en waar dat vooral niet of wel nodig is. Zo kan je met deze besparing later misschien wel investeren in een nieuw bed kopen.

Slimme deurbel

Ook een deurbel kan een verlenging zijn van je slimme huis. Via een app kan je op jouw smartphone zien wie er aanbelt. Ook wanneer je even niet thuis bent, krijg je hier een melding van. Zo kan jij aangeven dat, wanneer je niet thuis bent, jouw pakketje met een nieuwe lading kleding bij de buren aan de overkant kan worden geleverd.

Reacties