Foto: 2020/smart-home-apparaten-slaapkamer-1.jpg

Vijf Smart Home apparaten voor op jouw slaapkamer

Smart Home apparatuur; een segment in de markt dat steeds populairder lijkt te worden.

Steeds meer mensen zijn overtuigd van het nut van een Smart Home, terwijl ook steeds meer fabrikanten producten produceren die in deze categorie vallen. Hier gaan we dan ook vijf smart home apparaten uitlichten voor in de slaapkamer én hoe je deze op een veilige manier kunt gebruiken.

Natuurlijk staat het veilig gebruik van Smart Home apparatuur voorop. Dit kun je deels afdekken door het gebruik van een wachtwoord, maar om het helemaal goed te doen is een VPN voor router aan te raden. Door het installeren van een VPN op je router, zijn namelijk alle apparaten die met de router zijn verbonden, voorzien van een beveiligde connectie. Het is daardoor voor hackers niet langer mogelijk om de data te onderscheppen die jij met het internet uitwisselt, aangezien de data voorzien is van encryptie. Hierdoor kun je onbezorgd gebruikmaken van jouw Smart Home apparatuur. Maar welke apparatuur móet je nu aanschaffen voor in jouw slaapkamer?

Smart TV’s

We beginnen met de Smart TV. Deze televisies kun je eenvoudig gebruiken door de verschillende apps die erop geïnstalleerd zijn. Het gebruik van deze apps spreekt natuurlijk voor zich, maar het wordt pas interessant wanneer je de tv kunt aansturen door middel van spraakcommando’s. Dit kan wanneer je het apparaat verbindt met bijvoorbeeld jouw Google Home. Dit maakt het mogelijk om vanuit je luie stoel alles op jouw tv te beheren, zonder dat je hier een afstandsbediening voor nodig hebt.

Smart speakers

Ook slimme audio is echt iets wat je eigenlijk door je hele huis wilt hebben. Hierdoor kun je niet alleen met jouw stem bepalen welke nummers je wilt horen, je kunt ook per kamer bepalen of de muziek aan staat en hoe hard deze aan staat. Val je altijd in slaap met een muziekje op, maar ben je het zat dat je ’s nachts wakker wordt met je oortjes nog in, dan is dit de ideale oplossing.

Smart verlichting

Ken je dat? Dat je net heerlijk in een warm bed ligt maar je nog het bed uit moet om je lamp uit te doen? Met de smart verlichting is dat verleden tijd. Deze stellen je namelijk in staat om op afstand jouw lichten aan of uit te doen. Daarnaast kun je ook het licht langzaam aan laten gaan wanneer bijvoorbeeld je wekker gaat, zodat je heerlijk rustig wakker kunt worden. 

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is ideaal wanneer je niet te veel energiekosten wilt betalen. Deze kun je namelijk eenvoudigweg bedienen, ook door de rest van het huis. Stel het bijvoorbeeld zo in dat de verwarming uit gaat wanneer je niet thuis bent. Slaap je het beste wanneer het zo’n 18 graden is op jouw kamer, dan kun je de slimme thermostaat dusdanig instellen dat de verwarming aanslaat wanneer jouw bedtijd dichterbij komt. 

Slimme rolluiken

Wakker worden doordat er licht door de gordijnen naar binnen komt is natuurlijk erg vervelend. Slimme rolluiken of slimme gordijnen zijn daarom de oplossing. Je kunt deze namelijk door middel van tijd instellen. Zo gaan de rolluiken op gezette tijden open of dicht, evenals de gordijnen. Hiervoor zal je wel wat moeten installeren, maar het levert je wel heerlijke nachten op!

Er zijn dus verschillende Smart Home apparaten die je op jouw slaapkamer kunt installeren. Hoewel er ook voor andere ruimten in het huis nog veel meer apparatuur beschikbaar is, zijn deze (deels) gericht op jouw slaapkamer. Let er bij het aanschaffen van Smart Home apparatuur wel op dat je dit doet via een erkende dealer. Door de stijgende vraag in de markt zijn er verschillende aanbieders die erg goedkoop apparaten aanbieden. Dit kan echter ook ten koste gaan van de veiligheid!

Heb jij zelf nog Smart Home apparaten die niet mogen ontbreken in jouw slaapkamer? Laat het ons dan weten via een reactie in de comments!

Reacties