Foto: Niko-Home-Control-videobuitenpost

Niko Home Control videobuitenpost

Niko, specialist in schakelmateriaal, heeft een nieuwe videobuitenpost ontwikkeld voor zijn Niko Home Control-installatie.

Niet alleen het neusje van de zalm op vlak van techniek, ook zijn looks vallen in de smaak. Zo heeft de videobuitenpost al een begeerde Red Dot Design award 2014 in de wacht gesleept.

Veilig de deur openen dankzij camera

In de eerste plaats krijgt de gebruiker dankzij deze nieuwe videobuitenpost rechtstreekse controle over zijn toegangsdeur of -poort. Het toestel beschikt over een 130° HD-camera met een resolutie van 720 horizontale tv-lijnen, waardoor de gebruiker perfect kan zien wie er voor deur staat. Handig is ook de opnamefunctie. Zodra een bezoeker de beltoets aanraakt, maakt de camera automatisch een video-opname. Is de bewoner niet thuis of op reis, dan weet hij achteraf toch wie er aan de deur geweest is.

Integratie met Niko Home Control

De nieuwe videobuitenpost is zo gemaakt dat ze naadloos aansluit op de Niko Home Control-installatie. Deze comfortinstallatie zorgt ervoor dat je via aanraakschermen in huis of via een smartphone of tablet, ook van op afstand, bepaalde functies van het huis kunt gaan bedienen. Zo kun je als bewoner nakijken of het licht overal wel uit is, of van op vakantie de gordijnen bedienen. Ook houd je er eenvoudig je energieverbruik mee in het oog. Nu kun je er dus ook een videobuitenpost op aansluiten. Praten met je bezoeker en de deur openmaken kan voor de veiligheid binnen het wifibereik van de woning.

Helder communiceren

Communiceren met de persoon die aan de deur staat, gaat full-duplex en zonder te moeten wachten tot de gesprekspartner uitgesproken is. De ingebouwde microfoon onderdrukt bovendien achtergrondgeluid zoals het lawaai van een drukke straat. Ook ’s nachts zorgt de videobuitenpost voor een duidelijk beeld, want de camera is uitgerust met nachtzicht. Dat betekent dat er geen storende, felle ledlampjes rond de camera zitten; verblinding is uitgesloten.

Tot vier beltoetsen mogelijk

De videobuitenposten zijn beschikbaar in drie modellen: met één, twee of vier beltoetsen die elk een eigen kanaal hebben. Op die manier zijn ze niet alleen bijzonder geschikt voor een eengezinswoning, maar ook voor een kangoeroewoning of voor zelfstandigen met een privépraktijk bij de woning, kinderen die een aparte bel willen voor hun vrienden ...

Red Dot Design Award

Videobuitenposten ontsieren wel eens de woning. Daarom besteedde Niko extra aandacht aan de looks van zijn nieuwe toestel en met succes, het toestel sleepte net nog een Red Dot Design Award in de wacht. Deze awards zijn een initiatief van het Design Zentrum Nordrhein Westfalen en zijn uitgegroeid tot een internationaal herkenbaar label voor kwaliteit en hoogstaand design. De buitenpost wordt gelauwerd om zijn extra vlak design. De solide frontplaat is amper drie millimeter dik en de vlakke aanraaktoetsen vormen één geheel met de afdekplaat. Qua materiaal koos Niko niet voor de zilverlook in nineties-stijl, maar wel voor een stijlvol zwart geanodiseerd aluminium. Een keuze die perfect past bij de moderne woning van vandaag.

Afmetingen Niko Home Control videobuitenpost

Afmetingen inbouwdoos: 239 x 89 x
47 mm (h x l x d).
Afmetingen buitenpost: 256 x 110 x 3 mm (h x l x d).
IP53-beschermingsgraad: regenwaterdicht en stofvrij.
Met één, twee of vier aanraaktoetsen.
Te combineren met Niko Home Control.
550-21001: Niko Home Control videobuitenpost met 1 aanraaktoets.
550-21002: Niko Home Control videobuitenpost met 2 aanraaktoetsen.
550-21004: Niko Home Control videobuitenpost met 4 aanraaktoetsen.
Richtprijs: vanaf € 995 bruto, exclusief btw (voor videobuitenpost met 1 toets).

Meer informatie: www.niko.eu 

Publicatiedatum: 5 mei 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties