Nieuwe Philips Hue app

Slimme verlichting wordt nog eenvoudiger, mooier en gebruiksvriendelijker.

08 Juni 2021

Signify (Euronext: LIGHT), de wereldleider in verlichting, verbetert opnieuw de gebruikservaring van miljoenen Philips Hue-gebruikers over de hele wereld met de lancering van de vierde generatie van de Philips Hue app. De geheel vernieuwde Philips Hue app is vanaf de basis opnieuw opgebouwd en is ontworpen als het fundament voor de toekomst van slimme verlichting. Nieuwe technologieën verbeteren de prestaties van de app, zowel wat betreft de algemene functionaliteit als de communicatie met je slimme verlichtingssysteem, terwijl ze ook een intuïtieve en verbeterde gebruikservaring bieden.

Selecteer met gemak de perfecte scène in het verbeterde tabblad Home

De transformatie van de app is zichtbaar zodra je het vernieuwde tabblad Home opent. In dit tabblad kunnen gebruikers nu al hun lampen en scènes in één oogopslag zien met Tile View. Hierdoor is het mogelijk om snel lampen te bedienen en scènes in te stellen zonder tussen verschillende schermen te moeten navigeren. Het tabblad Home in de nieuwe app bevat ook een Hue-scènegalerij, waarmee gebruikers gemakkelijk de collectie Philips Hue-scènes, ontwikkeld door onze verlichtingsexperten, kunnen ontdekken en bekijken. Een andere toevoeging aan het tabblad Home is de veelgevraagde mogelijkheid om snel tussen meerdere Hue Bridges te schakelen. Gebruikers die verschillende huizen in dezelfde app hebben, of aparte Hue Bridges voor verschillende delen van het huis, kunnen hun slimme verlichting nu nog sneller bedienen.

Toegang tot een reeks uitgebreide automatiseringen

In de nieuwe app zullen gebruikers in plaats van routines voortaan automatiseringen instellen. Het vroegere tabblad Routines is vervangen door het nieuwe tabblad Automatiseringen, dat meer geavanceerde opties voor maatwerk biedt, zodat gebruikers hun slimme verlichting gemakkelijk kunnen personaliseren.

Een van de meest gevraagde en verwachte updates is nu ook beschikbaar: multi-user geofencing. Bij gebruik van een Coming home- of Leaving home-automatisering controleert de Hue app nu of er iemand anders thuis is voordat de automatisering wordt uitgevoerd. Dus wanneer de persoon die de automatisering bedient het huis verlaat, zullen eventuele huisgenoten die ook de Hue app gebruiken en nog thuis zijn niet in het donker worden achtergelaten.

Tenslotte is de werking van automatiseringen op basis van zonsondergang en zonsopgang in de app verbeterd. Gebruikers kunnen nu kiezen tussen zonsondergang, zonsopgang of een specifiek tijdstip om de automatisering te starten, maar ook om hun verlichting uit te schakelen als de automatisering voorbij is.

Verbeterde gebruiksvriendelijkheid en aanpasbaarheid

In de Hue app van de vierde generatie zijn meer dan honderd grote en kleine verbeteringen in het ontwerp aangebracht. Het resultaat is een app die gemakkelijker en aangenamer is in het dagelijks gebruik. De instellingen voor lampen, kamers en zones kunnen nu bijvoorbeeld worden geconfigureerd in elke sectie van het tabblad Home. Als je een nieuwe Hue lamp wilt toevoegen aan een kamer, kan dit voortaan vanuit het tabblad Kamer zelf, maar ook via Instellingen. Met andere woorden, de meest gebruikte configuraties staan nu op een handigere plaats.

Het organiseren van Entertainment-ruimtes is ook eenvoudiger - en leuker - met een nieuwe setup in een overzichtelijke 2.5D-weergave om de exacte locatie en hoogte van de lampen te bepalen. Om het nog eenvoudiger te maken, veranderen de lampen in de setup van kleur zodat gebruikers precies weten naar welke lampen ze verwijzen.

Als wereldleider in de slimme verlichtingsindustrie ligt de focus van Philips Hue op het blijven verbeteren van zijn producten en diensten met de nieuwste innovaties. De miljoenen gebruikers wereldwijd van de Philips Hue-app stonden aan de basis van de nieuwe lancering: We analyseerden hun suggesties en recensies en co-creëerden zelfs met onze gebruikers via bruikbaarheidsstudies en bèta-apps.

Dynamische scènes als eerste aanstaande update

Signify heeft al aangekondigd dat er een update komt van de nieuwe Hue app met dynamische scènes die in de zomer van 2021 wordt gelanceerd. Met deze functie zal elke lamp in een kamer of zone langzaam overgaan in de verschillende kleuren van de dynamische scène. In plaats van dat elke lamp slechts in één kleur blijft, introduceren dynamische scènes een nieuw niveau van unieke lichteffecten en creëren ze een sfeer als geen ander.

De nieuwe Philips Hue app is vanaf 3 juni 2021 te downloaden in de App Store en de Google Play Store. In de week na de lanceringsdatum wordt de app ook automatisch bijgewerkt voor huidige gebruikers van de Philips Hue app via de App Store en de Google Play Store. Wanneer gebruikers de nieuwe app voor het eerst openen, worden ze begeleid bij het overbrengen van hun huidige instellingen, lichtscènes en routines naar de app. Tijdens dit naadloze proces krijgen ze informatie over de nieuwe functies en wijzigingen van de app.

Voor meer informatie over de nieuwe Philips Hue app kan je terecht op www.philips-hue.com/HueApp.

 

Reacties