Profielfoto van Loxone Benelux
Loxone Benelux
Gebroeders van Raemdonckstraat 1b/c, 2560 Nijlen
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Maak jouw bestaande woning slim

Wens je van jouw woning een echte Smart Home te maken zonder grote breekwerken of herbekabeling? Loxone Air biedt de (draadloze) oplossing!

Loxone Air

Loxone Air is ontworpen om een oplossing te bieden aan zij die hun woning of gebouw intelligent wensen te maken met een draadloos systeem. Loxone Air kan gebruikt worden als een volledig alleenstaand draadloos systeem of het kan in combinatie met een bestaand bekabeld Loxone systeem functioneren.

Lees hieronder meer over enkele machtige Loxone Air producten.

Aanwezigheidsmelder Air

De Aanwezigheidsmelder Air is de basiscomponent voor elke draadloze Loxone installatie. Je kan deze component gebruiken voor de automatisatie van de verlichting, audio, beveiliging en zoveel meer. 's Avonds thuiskomen met jouw handen vol winkelzakken en moeten zoeken naar de lichtschakelaar is verleden tijd; jouw verlichting begroet je automatisch dankzij de bewegingsmelder die jou detecteert.

Ook 's nachts tijdens jouw nachtelijk toiletbezoek of wanneer je even naar jouw baby wil gaan kijken, gaat de verlichting automatisch aan. Dit gebeurt dan uiteraard in een nachtmodus waardoor alle verlichting gedimt is en je 's nachts niet wakker schrikt van het felle licht en je jouw baby niet wakker maakt.

 

Watersensor Air

Ben je jouw woning aan het verbouwen? Dan heb je waarschijnlijk al veel tijd en geld gespendeerd aan een mooie nieuwe vloer of aan het restaureren van originele vloeren. Het zou toch jammer zijn als al deze tijd en kosten tevergeefs geweest zijn wanneer jouw vaatwasmachine plots onopgemerkt begint te lekken en zo jouw vloer beschadigt? 

Positioneer simpelweg de Watersensor Air daar waar je het nodig acht: onder de vaatwasser, wasmachine of onder het bad. Heb je een kelder waar af en toe water instroomt? De Watersensor Air verwittigt jou bij het eerste druppeltje zodat je tijdig de schade kan voorkomen en beperken. De twee contacten aan de onderkant van de sensor brengen namelijk een alarm teweeg vanaf het ogenblik ze in contact komen met water.

 

 

Smart Socket Air

In een Loxone gebouw wordt er gewerkt met geschakelde stopcontacten om apparaten en huishoudtoestellen te bedienen. Wanneer je echter aan het verbouwen bent of je simpelweg jouw woning slimmer wenst te maken, wil je vaak niet opnieuw alle stopcontacten bekabelen. Hier snelt de Smart Socket Air ter hulp. Dankzij dit slimme product kan je elk stopcontact integreren in jouw Smart Home en zo dus alle gewenste apparaten snel en eenvoudig sturen via het Loxone systeem. Dit zal ook een bijdrage leveren aan een optimaal energiemanagement!

Ook wanneer je jezelf achteraf bedenkt en jouw salon toch anders wenst te positioneren, dan kan je dankzij de Smart Socket Air een leeslampje verplaatsen naar de andere kant van de ruimte (mits daar een stopcontact aanwezig is). 

Bovendien heeft deze component ook een ingebouwde temperatuursensor en een verbuiksmonitor. Veilig en intelligent dus!

 

 

Raam- en deurcontact Air

Wederom is dit een geweldige component wanneer jouw budget het niet toelaat om bekabelde contacten te voorzien of wanneer je een oudere woning hebt en er geen kabels liggen op de nodige plaatsen. Het Raam-en deurcontact Air wordt ook vaak gebruikt voor garages, bijgebouwen of schuurtjes.

Bij deze contactjes draait het vooral om veiligheid. De meeste inbraken gebeuren via onbeveiligde ramen en deuren. De Raam-en deurcontacten Air van Loxone bieden jou een constant overzicht van elke ruimte. Ben je niet thuis en vrees je dat je een raam bent vergeten te sluiten? Geen probleem! Controleer de status snel even via de Loxone App. Wanneer je bv. de garagedeur vergeten te sluiten bent, dan krijg je na een door jou vooraf ingestelde tijd eveneens een melding.

Naast veiligheid zijn deze componenten ook super energie-efficiënt. Stel je voor dat je een raam vergeten te sluiten bent, dan wil je toch dat jouw verwarming niet nutteloos aanstaat en dat je zo dus stookkosten (letterlijk) door het venster smijt? Dit probleem is verleden tijd dankzij een Loxone systeem. Wanneer jouw raam nog open staat, dan meldt het Raam-en deurcontact Air dit en zal jouw geïntegreerde verwarming automatisch naar een lagere stand gaan, bv. 5° C. Waarom toch nog 5°C? Als het putje winter is, zorgt deze minimum temperatuur ervoor dat het binnenin niet vriest.

 

 

Loxone (Pure) Touch Air

Nog eentje voor geluk: de Loxone Touch (Pure) Air. Deze component konden we niet achterwege laten. Ideaal voor diegenen die niet de luxe hadden om de locatie van hun drukknoppen zelf te kiezen. Wanneer jouw drukknoppen naast deuren staan, wordt het reiken ernaar snel vermoeiend. Hier komt de Loxone Touch ter hulp! Dit formidabele product werkt op batterijen en kan dus overal gebruikt worden: naast jouw bed, naast de sofa, op de salontafel, in kasten ... (*).

De Loxone Touch Air is een drukknop met vijf drukpunten: één groot centraal drukpunt en vier drukpunten in de hoeken. Naast verlichting wordt het ook gebruikt om andere zaken in de woning te bedienen. De meest voorkomende zijn de audio en de zonwering. Verdiep je ook zeker eens wat dieper in de Loxone standaard om meer te weten te komen over onze aanbevelingen voor drukknoppen in jouw woning.

(*) Bij gebruik in een badkamer raden wij je aan om even contact op te nemen met jouw Loxone Partner om zo te verzekeren dat het geschikt geplaatst wordt en er aan de regelgevingen voldaan wordt.

Meer info?

Boek nu jouw gratis infosessie in onze gloednieuwe demowoning! Klik hier meer info en reservatie.