Maak uw bestaande woning slim

Wenst u van uw woning een echte Smart Home te maken zonder grote breekwerken of herbekabeling? Loxone Air biedt de (draadloze) oplossing!

Loxone Air

Loxone Air werd in 2014 ontworpen om een oplossing te bieden aan zij die hun woning intelligent wensen te maken met een draadloos systeem. Loxone Air kan gebruikt worden als een volledig alleenstaand draadloos Loxone Smart Home systeem of het kan in combinatie met een bestaand bekabeld Loxone systeem functioneren.

Lees hieronder meer over enkele machtige Loxone Air producten.

 

Watersensor Air

Bent u uw woning aan het verbouwen? Dan heeft u waarschijnlijk al veel tijd en geld gespendeerd aan een mooie nieuwe vloer of aan het restaureren van originele vloeren. Het zou toch jammer zijn als al deze tijd en kosten tevergeefs geweest zijn wanneer uw vaatwasmachine plots onopgemerkt begint te lekken en zo uw vloer beschadigt? 

Positioneer simpelweg de Watersensor Air daar waar u het nodig acht: onder de vaatwasser, wasmachine of onder het bad. Hebt u een kelder waar af en toe water instroomt? De Watersensor Air verwittigt u bij het eerste druppeltje zodat u tijdig de schade kan voorkomen en beperken. De twee contacten aan de onderkant van de sensor brengen namelijk een alarm teweeg vanaf het ogenblik ze in contact komen met water.

 

 

Smart Socket Air

In een Loxone Smart Home wordt er gewerkt met geschakelde stopcontacten om apparaten en huishoudtoestellen te bedienen. Wanneer u echter aan het verbouwen bent of u simpelweg uw woning slimmer wenst te maken, wilt u vaak niet opnieuw alle stopcontacten bekabelen. Hier snelt de Smart Socket Air ter hulp. Dankzij dit slimme product kunt u elk stopcontact integreren in uw Smart Home en zo dus alle gewenste apparaten snel en eenvoudig sturen via het Loxone systeem.

Ook wanneer u zich achteraf bedenkt en uw salon toch anders wenst te positioneren, dan kunt u dankzij de Smart Socket Air een leeslampje verplaatsen naar de andere kant van de ruimte (mits daar een stopcontact aanwezig is). 

Bovendien heeft deze component ook een ingebouwde temperatuursensor en een verbuiksmonitor. Veilig en intelligent dus!

 

 

Raam- en deurcontact Air

Wederom is dit een geweldige component wanneer uw budget het niet toelaat om bekabelde contacten te voorzien of wanneer u een oudere woning hebt en er geen kabels liggen op de nodige plaatsen. Het Raam-en deurcontact Air wordt ook vaak gebruikt voor garages, bijgebouwen of schuurtjes.

Bij deze contactjes draait het vooral om veiligheid. De meeste inbraken gebeuren via onbeveiligde ramen en deuren. De Raam-en deurcontacten Air van Loxone bieden u een constant overzicht van elke ruimte. Bent u niet thuis en vreest u dat u een raam bent vergeten te sluiten? Geen probleem! Controleer de status snel even via de Loxone App. Wanneer u bv. de garagedeur vergeten te sluiten bent, dan krijgt u na een door u vooraf ingestelde tijd eveneens een melding.

Naast veiligheid zijn deze componenten ook super energie-efficiënt. Stel u voor dat u een raam vergeten te sluiten bent, dan wilt u toch dat uw verwarming niet nutteloos aanstaat en stookkosten (letterlijk) door het venster smijt? Dit probleem is verleden tijd dankzij een Loxone systeem. Wanneer uw raam nog open staat, dan meldt het Raam-en deurcontact Air dit en zal uw geïntegreerde verwarming automatisch naar een lagere stand gaan, bv. 5° C. Waarom toch nog 5°C? Als het putje winter is, zorgt deze minimum temperatuur ervoor dat het binnenin niet vriest.

 

 

Bewegingsmelder Air

Een volgend krachtig wapen in uw slim beveiligingsarsenaal is de Beweginsmelder Air. U kunt deze component niet alleen gebruiken voor uw veiligheid, u kan hem ook configureren om uw verlichting, audio en zoveel meer te bedienen. 's Avonds thuiskomen met uw handen vol winkelzakken en moeten zoeken naar de lichtschakelaar is verleden tijd; uw verlichting begroet u automatisch dankzij de bewegingsmelder die u detecteert.

Ook 's nachts tijdens uw nachtelijk toiletbezoek of wanneer u even naar uw baby wilt gaan kijken, gaat de verlichting automatisch aan. Dit gebeurt dan uiteraard in een nachtmodus waardoor alle verlichting gedimt is en u 's nachts niet wakker schrikt van het felle licht en u uw baby niet wakker maakt. 

 

                    

 

Loxone Touch Air

Nog eentje voor geluk: de Loxone Touch Air. Deze component konden we niet achterwege laten. Ideaal voor diegenen die niet de luxe hadden om de locatie van hun drukknoppen zelf te kiezen. Wanneer uw drukknoppen naast deuren staan, wordt het reiken ernaar snel vermoeiend. Hier komt de Loxone Touch Air u ter hulp! Dit formidabele product werkt op batterijen en kan dus overal gebruikt worden: naast uw bed, naast de sofa, op de salontafel, in kasten ... (*).

De Loxone Touch Air is een drukknop met vijf drukpunten: één groot centraal drukpunt en vier drukpunten in de hoeken. Naast verlichting wordt het ook gebruikt om andere zaken in de woning te bedienen. De meest voorkomende zijn de audio en de zonwering. Verdiep u ook zeker eens wat dieper in de Loxone standaard om meer te weten te komen over onze aanbevelingen voor drukknoppen in uw woning.

(*) Bij gebruik in een badkamer raden wij u aan om even contact op te nemen met uw Loxone Partner om zo te verzekeren dat het geschikt geplaatst wordt en er aan de regelgevingen voldaan wordt.

 

Meer info?

Boek nu uw gratis infosessie in onze gloednieuwe demowoning! Klik hier meer info en reservatie.

Profielfoto van Loxone Benelux
Loxone Benelux
Gebroeders van Raemdonckstraat 1 b/c, 2560 Nijlen