Gira G1

De Gira G1 is het nieuwe compacte en optisch aantrekkelijke ruimtebedieningsapparaat voor het KNX-systeem.

Het multitalent voor gebouwtechniek

De Gira G1 is het nieuwe compacte en optisch aantrekkelijke ruimtebedieningsapparaat voor het KNX-systeem. Via het uitstekende multitouch-display kunnen alle functies intuïtief met een tik of swipe worden bediend – makkelijker dan ooit tevoren.

De volledig nieuw ontwikkelde Gira Interface met een gebruikersvriendelijk tekensysteem, inclusief grote letters en gemakkelijk te begrijpen symbolen, zorgt voor een eenvoudige bediening. De Gira G1 kan veelzijdig worden gebruikt: besturen van licht en jaloezieën, instellen van de kamertemperatuur, programmeren van tijdschakelklokken, oproepen van scènes en deurcommunicatie. Gebruikt wordt het KNX ruimtebedieningsapparaat via PoE (Power over Ethernet). In verbinding met de Gira tastsensor 3 of een KNX CO2-sensor kan deze ook als neveneenheid voor kamertemperatuur worden gebruikt. Met de integratie van de gratis online-weerdienst van Gira kunnen met de G1 zelfs weersvoorspellingen worden opgeroepen.

In combinatie met de Gira TKS-IP-gateway en een deurstation video werkt de Gira G1 bovendien als volwaardig huisstation. Als wordt aangebeld, schakelt het apparaat automatisch over naar de deurcommunicatiemodus. Met een vinger wordt de communicatie gestart, de deur geopend en zo nodig het licht ingeschakeld.

De visuele uitstraling is indrukwekkend: de Gira G1 ziet er zeer fijnzinnig uit en lijkt wel op de wand te zweven. Het design is rechtlijnig en puristisch, de materialen hoogwaardig. De doorlopende frontplaat is van krasvast, 1 mm dik speciaal glas. Het afdekraam van metaal benadrukt het hoogwaardige design. De uitvoeringen in glas zwart en glas wit passen in bijna elk interieurconcept.

Het heldere 15,25 cm [6"] grote TFT-kleurendisplay heeft een resolutie van 480 x 800 pixels bij 155 dpi en garandeert zo een zeer duidelijke weergave van beelden, afbeeldingen en teksten. Het is vanuit alle gezichtshoeken goed leesbaar. Door middel van een lichtsterktesensor wordt de displayweergave automatisch aangepast aan de lichtomstandigheden. Bovendien herkent een geïntegreerde naderingssensor of een persoon in de buurt van het apparaat komt: het display schakelt dan automatisch in. Wanneer de G1 niet wordt gebruikt, schakelt het display uit – en bespaart zo stroom, wat de Gira G1 tot een energie-efficiënte oplossing maakt.

Wanneer de hand op het display wordt gelegd, kan direct een vooraf gedefinieerde directe functie worden opgeroepen. Zo wordt de Gira G1 dan bijvoorbeeld een schakelaar voor de plafondverlichting. De installatie van Gira G1 is zeer eenvoudig. Hij kan in een enkele apparaatdoos worden gemonteerd en is in gelijke mate geschikt voor moderniseringen, installaties achteraf en nieuwbouw. De montage wordt in drie eenvoudige stappen uitgevoerd: eerst wordt de inbouwaansluitmodule (Power over Ethernet, 24 V WLAN, 230 V WLAN) in de apparaatdoos gemonteerd. Een opnameraam wordt op de inbouwaansluitmodule vastgezet en op een andere doos resp. met twee schroeven aan de wand bevestigd. Na voltooiing van de installatiewerkzaamheden wordt de displaymodule in het opnameraam vastgeklikt.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website: www.gira.nl