Foto: slimme-toespassingen-woning

De beste slimme toepassingen voor je nieuwe woning

Heb je net een nieuw huis gekocht of gehuurd en aan het nadenken over de inrichting hiervan?

Dan is dit dé kans om je huis slim en toekomstbestendig te maken met smart home apparatuur. Nog niet bekend met de toepassingen van smart home?

50five, specialist in smart home producten, vertelt je wat de vier beste smart home toepassingen zijn voor een nieuwe woning:

Er warmpjes bij zitten

In je nieuwe huis wil je er natuurlijk warmpjes bij zitten, maar je zit niet te wachten op een enorme energierekening. Je hebt nu echter de kans om het meteen goed aan te pakken. Overweeg daarom eens een slimme thermostaat of, nog beter, een compleet slim verwarmingssysteem, zoals Honeywell Evohome. Met dit systeem is het mogelijk om per kamer een temperatuur in te stellen, waardoor iedere kamer een behaaglijk temperatuurtje heeft wanneer het nodig is en niet verwarmd wordt wanneer het niet nodig is. Niet iedere kamer in je huis hoeft immers altijd op temperatuur te zijn en zo kun je behoorlijk besparen op je energiekosten, zonder comfort in te leveren.

Waar rook is…

Rookmelders koop je over het algemeen één keertje om er vervolgens nooit meer naar om te kijken, behalve om de batterij te vervangen. Pak het daarom meteen goed aan en investeer in slimme rookmelders, zoals de rook- en co-melders van Nest. Deze versturen namelijk een bericht naar je smartphone wanneer ze rook of koolmonoxide detecteren, ook als je niet thuis bent. Ze laten je ook direct weten waar de rook of koolmonoxide zich bevindt in huis. Bovendien gaan ze allemaal tegelijk af, doordat ze aan elkaar gekoppeld zijn, waardoor het alarm je niet kan ontgaan.

Een veilig thuis

Niets is zo vervelend als een inbraak. Niet alleen ben je dure spullen of spullen met emotionele waarde kwijt, het geeft ook een onveilig gevoel in je eigen huis. Goede beveiliging van je huis is daarom essentieel voor een veilig thuis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slimme camera’s, een alarmsysteem en bewegingsmelders. Door gebruik te maken van smart security devices kan je altijd je huis in de gaten houden vanaf je smartphone of tablet. Wanneer een inbreker bovendien ziet dat je huis goed beveiligd is, zal hij of zij wel twee keer nadenken voor jouw huis het slachtoffer wordt.

Schijn een lichtje op mij

Velen zijn zich er niet van bewust dat verlichting een behoorlijke kostenpost kan zijn. Reken maar eens uit hoeveel watt alle traditionele peertjes in je lampen aan energie verbruiken. Het is daarom verstandig om te kiezen voor slimme verlichting van bijvoorbeeld Philips Hue of Innr. Deze slimme ledlampen helpen je niet alleen energie besparen, maar zijn ook nog eens zeer bevorderlijk voor de sfeer in huis. Ze helpen om je woning écht af te maken. Door een mooie combinatie te maken van warme kleuren geef je een extra gezellige sfeer aan je woonkamer. Ook een zeer goede toevoeging aan je housewarming feestje!

Reacties