Foto: wonen-warme-deken

Dit kun je doen om warm te blijven als je verwarming lager staat

In een tijd waarin de energieprijzen enorm zijn gestegen kun je flink besparen door de verwarming wat lager te zetten.

Marlies 01 Februari 2023

Dat kan behoorlijk wennen zijn als je gewend bent aan hogere temperaturen binnenshuis. Kun je wennen aan een lagere temperatuur? Wat kun je doen om warm te blijven?

Warme voeten dus een warm lichaam

Als je het warmer wil hebben dan is het belangrijk om je voeten warm te houden. In huis kun je bijvoorbeeld Ugg pantoffels dragen. Deze zijn gevoerd met lamswol en daarom heerlijk warm. Ook gevoerde huissokken doen prima hun werk. Heb je warme voeten dan is de rest van je lichaam ook een stuk warmer en ben je beter gewapend tegen de kou.

Een kruik

Staat je verwarming een paar graden lager en zit je ‘s avonds graag op de bank? Door het stilzitten kun je het aardig koud krijgen. Een kruik kan dan wonderen doen. De warmtebron houd je lichaam lekker warm. Ook voor in bed is een kruik een echte aanrader. Stap je ‘s avonds in een koud bed? Dan heb je het zo aangenaam met een kruik tegen je aan.

Deken

Een simpele wollen deken zoals een klippan plaid voor als je op de bank zit kan al een wereld van verschil maken. Tegenwoordig heb je keuze uit allerlei designs en kleuren. Op deze manier past je warme dekentje perfect bij je interieur. Op die manier heb je het warm in stijl!

Laagjes

Laagjes houden de warmte van je lichaam beter vast. Daardoor heb je het warmer. Een ander voordeel van laagjes is dat je een kledingstuk uit kunt trekken. Combineer een dunner truitje met een vest of een dikke true. Krijg je het te warm, dan trek je je trui of vest gewoon weer uit. 

Een warme nek

Wist je dat je lichaamstemperatuur samenhangt met de temperatuur in je nek? Om deze reden krijgen veel mensen last van de spieren in hun nek. Wil je het lekker warm hebben terwijl de verwarming lager staat? Houd dan je nek warm. Dit kun je doen met een coltrui of een lekkere warme sjaal. 

Wol

Wol is een erg veelzijdig en natuurlijk materiaal met veel goede eigenschappen. Een van de voordelen van wol is dat je het warm hebt in de winter, maar koud in de zomer. Wol is ademend en vochtabsorberend, dus je zweet minder snel. Heb je het koud omdat de verwarming wat lager staat, kies dan voor wollen kleding of een wollen deken. 

Beweeg meer

Als je de hele avond stil zit, is de kans groter dat je het op den duur koud krijgt. Door te bewegen krijg je het warmer. Heb je een hometrainer, zet deze dan voor de tv. Zo kun je tv kijken terwijl je werkt aan je gezondheid. Je kunt ook het huis gaan doen of zelf een workout verzinnen op je yogamatje.

Ga naar buiten

Als je een stevige wandeling buiten gaat maken als het koud is buiten dan zul je merken dat het binnen een stuk warmer voelt als je weer terug komt. Iedere dag even naar buiten gaan in de winter is daarnaast goed voor je gezondheid en zorgt ervoor dat je meer weerstand hebt.
Reacties