Wat zijn de populairste buitendeuren van 2021?

Buitendeuren zijn naast het dak, de muren, de ramen en de binnendeuren, gezichtsbepalende elementen van onze woning.

Wat verwacht je van de buitendeur?

Zo geeft de voordeur de eerste indruk van je woning, en die moet uiteraard goed zijn. Daarom zijn we het er allemaal wel over eens dat de voordeur een uitnodigende uitstraling dient te hebben en gemakkelijk schoon te houden zijn. Echter, de belangrijkste kwaliteitsfactoren van de voordeur (en tevens andere buitendeuren) zijn uiteraard warmte-isolatie en veiligheid: want in geval van een inbraakpoging moeten deze voldoende weerstand bieden. Of ze nu van aluminium, kunststof of hout zijn - bij topdeuren wordt elke buitendeur in elk design met zorg voor jou en je gezin geselecteerd.

De perfecte keuze voor jouw buitendeur
In het assortiment vind je voordeuren, achterdeuren, garagedeuren, schuurdeuren, tuindeuren en balkondeuren van kunststof, hout en aluminium van onder andere Albo Deuren, Austria Deuren, Bruynzeel, Skantrae, Topline en Weekamp Deuren. Je beslist vrij over het design, het aantal ramen, de techniek en het materiaal - zo zijn bijvoorbeeld ook volledig glazen deuren mogelijk.
Naast persoonlijke smaak let je bij het maken van de keuze voor je nieuwe buitendeuren ook op andere factoren, zoals bijvoorbeeld de isolerende eigenschappen. De deuren dienen modern en veilig zijn en natuurlijk een goede prijs-kwaliteit verhouding te hebben. Buitendeuren zijn ook in te delen in verschillende woonstijlen als klassiek, modern, industrieel, landelijk of juist neutraal en tijdloos, en nog veel meer. Daarnaast zijn buitendeuren in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: standaard deuren, schuifdeuren en dubbele deuren.

Buitendeuren van hout, aluminium of kunststof
Wat zijn de populairste type materialen voor buitendeuren?
Zo geven houten voordeuren door hun ecologisch duurzame, authentieke materiaal een bijzonder natuurlijke indruk. Klassiek of modern, je kunt de stijl en het ontwerp van je buitendeuren geheel naar eigen smaak invullen en bijvoorbeeld ook kiezen voor een witgelakte houten buitendeur. Natuurlijke, houten buiten deuren zijn bovendien goed isolerend, robuust en volledig milieuvriendelijk.
Onverslaanbaar in prijs, modern en gemakkelijk te onderhouden - PVC/kunststof buitendeuren overtuigen door een uitstekende thermische isolatie en een gunstige kwaliteit. Ze passen bijzonder goed bij het huis als je ramen ook van PVC/kunststof zijn. Naast wit zijn vele kleuren en houtimitaties mogelijk met dit type materiaal.
Veiligheid, stevigheid, weerbestendigheid en enorme duurzaamheid - kiezen voor aluminium buitendeuren garanderen de hoogste technische kwaliteit en een verhoogde inbraakbeveiliging met een uitgekiend design. Deze buitendeuren vergen bovendien nauwelijks onderhoud. Het lichte metaal maakt de constructie mogelijk van ultramoderne, weer- en corrosiebestendige buitendeuren.

Type buitendeuren
Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar een buitendeur gebruik je eigenlijk de gehele dag door. Jij en je gezinsgenoten gaan er ’s morgens door naar buiten om eropuit te gaan, de deur wordt dan op slot gedraaid om inbrekers buiten te houden en aan het einde van de dag komt iedereen door dezelfde buitendeur weer naar binnen. Een buitendeur is niet alleen de voordeur, er zijn ook andere buitendeuren die je veel gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de achterdeur, garagedeur, schuurdeur, balkondeur of tuindeur? Een buitendeur moet van hoogwaardige kwaliteit zijn. Bestand tegen verschillende weersomstandigheden en veilig door goed hang- en sluitwerk. Als je kiest voor een hoogwaardige buitendeur merk je dat dit ten goede komt aan de uitstraling, isolatie en beveiliging van je huis.