string(1) "p"
Profielfoto van TopDeuren.nl
TopDeuren.nl
Voltastraat 36, 3771 RZ BARNEVELD
maandag
07:30 - 17:00
dinsdag
07:30 - 17:00
woensdag
07:30 - 17:00
donderdag
07:30 - 17:00
vrijdag
07:30 - 17:00
zaterdag
08:00 - 12:15
zondag
Gesloten

Geef je interieur een nieuwe uitstraling met andere binnendeuren

De deuren in je huis zijn belangrijke elementen in het interieur.


Deuren met veel glas bijvoorbeeld creëren een open, ruimtelijk effect. Brede schuifdeuren zijn een goede optie voor wie met de inrichting wil spelen door soms de keuken en woonkamer met elkaar te verbinden, en deze kamers soms te scheiden. De klassieke houten deur geeft de warme uitstraling van een landelijk interieur, en heeft als praktisch voordeel dat hij voldoende privacy biedt. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten binnendeuren.

Materiaalkeuze
Houten deuren
Verreweg de meeste woningen zijn voorzien van houten binnendeuren. Hout isoleert goed en is relatief betaalbaar. Daarnaast zorgen deuren met een zichtbaar houtpatroon voor een gezellig sfeertje in huis. De klassieke houten deur bestaat uit planken en is vaak voorzien van eenvoudige sierranden. Heb je liever een deur zonder versiersels, naden en houtstructuur, dan bieden deuren van multiplex uitkomst. Deze binnendeuren van samengeperst hout zijn licht en hebben een nagenoeg vlak oppervlak.
Stalen deuren
De dagen dat stalen deuren enkel iets waren voor fabriekspanden liggen achter ons. Vandaag de dag zijn er stijlvolle stalen binnendeuren met glas op de markt, die je woonkamer, keuken en slaapkamer voorzien van een stoer tintje. Geef je interieur een vintage look of industriële twist door bijvoorbeeld een stalen deur met glazen panelen tussen je woonkamer en je keuken te plaatsen.

Verschillende type deuren
Paneeldeur
Wie aan een deur denkt, denkt doorgaans aan een deur die je als een soort luik openklapt. Zo'n paneeldeur is dan ook de meest populaire soort deur in Nederland. De deur bestaat vaak uit een frame van vier planken dat de buitenrand vormt, en dunnere binnenpanelen. Soms is ook dit binnenste gedeelte verder opgedeeld door de plaatsing van extra planken, in bijvoorbeeld een x- of +-vorm. De dikte en vorm van de frames en het al dan niet zichtbaar zijn van de binnenpanelen zorgen voor een breed scala aan vormen om uit te kiezen. Dit varieert van strakke en minimalistische binnendeuren tot exemplaren met verfijnder houtsnijwerk.
Schuifdeur
Waar men in Europa ruimtes van elkaar scheidde door middel van een klapbare deur, scheidden mensen in het Verre Oosten traditioneel hun kamers met schuifbare deuren. De laatste decennia is deze trend ook komen overwaaien naar Europa. Schuifdeuren bieden de mogelijkheid om vrij grote deuropeningen af te dichten, wat resulteert in een creatieve manier om twee kamers tijdelijk met elkaar te verbinden. Dit kan door middel van een enkele, brede schuifdeur, maar vaak is het praktischer om te gaan voor een tweetal naast elkaar geplaatste binnendeuren, die samen voor een breed deurgat schuiven.

Vind de deur die bij je past
Met name in oudere woningen kan het vinden van een passende deur een hele uitdaging zijn. Gelukkig zijn de meeste deuren op maat te bestellen. Voor de afmetingen van je nieuwe deur meet je de breedte en hoogte van je deurposten op. Om de nodige speling te houden trek je in de breedte ongeveer 5mm van dit getal af. Ook in de hoogte dient je nieuwe binnendeur enkele millimeters korter te zijn dan de deurpost. Overigens zijn nagenoeg alle soorten deuren te installeren als paneeldeuren en als schuifdeuren.