Foto: 2014/voordeur-bluetooth-open-dicht-assa-abloy.jpg

Je voordeur met Bluetooth bedienen

De voordeur uit, zonder sleutel op zak. Vergrendeling van je voordeur met Bluetooth te bedienen.

Het is een slot, maar bij een slot denk je al snel aan een sleutel. Echter, bij de nieuwe vergrendelings­oplossing van Nemef heb je helemaal geen sleutel meer nodig. Bij de Nemef Nexus open of sluit je je voordeur gewoon met een afstands­bediening of, nog slimmer, met je eigen smartphone. De Nemef Nexus is niet zichtbaar aan de buitenzijde van de deur. De motorcilinder bevindt zich aan de binnenzijde (het veilige gedeelte). Aan de buitenzijde zit de vertrouwde mechanische cilinder die ook gewoon met een mechanische sleutel te openen is. De cilinder past op vrijwel elke deur, zonder ingrijpende bouwkundige aanpassingen; plug & play.

De Nemef Nexus cilinder kan op verschillende manieren worden bediend, zoals met een één-knops afstandsbediening, een tablet of via de smartphone met een app (Android en iOS).
Hiermee kan men de deur met een smartphone via Bluetooth 4.0 direct aansturen. Deze technologie en BLE (Bluetooth Low Energy) hebben een heel groot voordeel ten opzichte van oudere technieken. Zo is BLE zeer energiezuinig en is continu ‘pairen’ tussen apparaten niet meer nodig. Natuurlijk is er ook zeer goed nagedacht over de veiligheid. Alle communicatie tussen cilinder en smartphone wordt in zeer hoge mate beveiligd door middel van een 128-bits versleuteling. Dit veiligheidsniveau is te vergelijken met dat van internetbankieren.

Bij de Nemef Nexus open je de deur met een afstandsbediening of smartphone. Bij het vergrendelen van de deur kun je er voor kiezen om de deur te sluiten met een afstandsbediening of smartphone, maar in principe is het slot zelfvergrendelend. Dit wil zeggen dat als je de deur achter je dicht trekt, automatisch de nachtschoot bij een enkelpuntsslot of de nachtschoten bij een meerpuntssluiting worden uitgedraaid door de motorcilinder. De deur zit nu dus echt op slot. Je hoeft de deur niet meer met de sleutel op slot te draaien. Deze automatische vergrendeling zorgt voor extra veiligheid! Je kunt nooit meer vergeten je deur op slot te draaien en er is geen kans meer op flipperen!

Als er zorg nodig is

Nemef Nexus is zeer breed toepasbaar. Tegenwoordig blijven senioren en zorgbehoevende personen langer zelfstandig wonen, maar hebben veelal wel hulp nodig. Dit vraagt om de nodige aanpassingen, zoals een veilige en flexibele voordeuroplossing. Met mechanische sleutels is het beheer ervan een grote uitdaging. Hoe krijg je op tijd de juiste sleutel bij de juiste persoon? Door de jaren heen zijn hier verschillende oplossingen voor bedacht, zoals de bekende sleutelkluis. Deze oplossing kent echter een groot nadeel, omdat de sleutelkluis aan de buitenzijde van de woning zichtbaar is. Je kunt erdoor herkend worden als zorgbehoevende, waardoor je makkelijker slachtoffer zou kunnen worden van kwaadwillende personen.

Meer informatie: www.assaabloy.nl

Publicatiedatum: 6 november 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties