Foto: doorflipper-opvang-post

Doorflipper voorkomt bukken en vallen bij de brievenbus

Voor iedereen die moeite heeft met bukken en het oprapen van post in de gang is er een innovatieve oplossing op de markt verschenen. De postvanger Doorflipper kan aan elke brievenbus gehangen worden en vangt alle post op in een sterke opvangbak.

Voor iedereen die moeite heeft met bukken en het oprapen van post in de gang is er een innovatieve oplossing op de markt verschenen. De postvanger Doorflipper kan aan elke brievenbus gehangen worden en vangt alle post op in een sterke opvangbak.

De Nederlander ontvangt gemiddeld zeventien poststukken per week en moet 900 keer per jaar iets van de deurmat oprapen. ,,De postbode stopt het op een meter hoogte in de brievenbus en wij bukken een paar keer per dag om het op te rapen. Dat vond ik in onze moderne wereld heel onlogisch", legt bedenker Peter Klompe van technisch ontwikkelingsbedrijf Magdale BV uit hoe hij op het idee kwam. Bestaande producten voldeden niet of waren onhandig en daarom ontwierp hij de Doorflipper.

 

Dat is een postvanger die eenvoudig te monteren is, op vrijwel elke deur past, echt alle post - hoe zwaar ook - kan opvangen, die op heuphoogte aanbiedt, zonder dat de post alsnog op de grond valt bij het oppakken. Ingeklapt dient de Doorflipper als tochtstrip.
Door zijn flexibiliteit past de Doorflipper ook in smalle gangen.
De voordelen zijn legio: nooit meer bukken en oprapen, geen deuren die moeilijk opengaan door de stapel post op de mat erachter, geen hond die er met de post vandoor gaat of een kat die er op plast en geen natte schoenen op de post. ,,Hij bespaart kortom een hoop frustratie en biedt comfort voor iedereen," zegt Klompe.

Hoewel de Doorflipper voor iedereen geschikt is, blijkt hij ook heel belangrijk als valpreventie voor ouderen en gehandicapten. Met name ouderen en mensen in een rolstoel hebben problemen met bukken en het oprapen van post. Daarom is de postvanger ook een vorm van zorginnovatie.
In België won de Doorflipper eind vorig jaar al de Medicare Innovatie Award op de toonaangevende Expo60+ beurs in Mechelen, waar jaarlijks een zorginnovatiewedstrijd voor de zorgsector aan gekoppeld wordt. Ook in Nederland hebben adviesbureaus voor woningaanpassing enthousiast gereageerd op het nieuwe hulpmiddel.

De postvanger is inmiddels in bijna alle Nederlandse ijzerwarenvakhandel en winkels voor dagelijkse hulpmiddelen te koop.

Meer informatie: www.doorflipper.nl

Publicatiedatum: 8 januari 2010

 

 

Reacties