Kunststof deuren

Tips bij het kiezen van een goede deur

Wanneer je een huis gaat inrichten of verbouwen, denk je waarschijnlijk niet meteen aan de deuren. Maar deuren zijn wel heel bepalend voor de sfeer en stijl van je woning. Want tussen een jaren ’30 deur of een moderne deur zit natuurlijk een wereld van verschil. Daarom is het goed om ook over de keuze voor een bepaalde deur goed na te denken. We geven je graag een aantal tips voor het kiezen van een goede deur.

Ruim aanbod
Er zijn zoveel verschillende deuren op de markt dat het lastig kan zijn door de bomen het bos te zien. Welke soort, maat of materiaal je kiest, is helemaal aan jezelf. Welke sfeer wil jij in huis creëren en wat wordt de functie van de deur? Voor tuindeuren kun je bijvoorbeeld beter deuren met glas kiezen zodat je ook nog lekker naar buiten kunt kijken. En je voordeur is het visitekaartje van je huis dus die wil je misschien ook mooi bij het straatbeeld aan laten sluiten met een indeling die je aanspreekt.

Materiaal
Het materiaal dat je kiest, heeft invloed op de veiligheid en op het onderhoud van de deur. De meest gekozen materialen voor deuren zijn hout en kunststof. Veel mensen kiezen voor hout vanwege de authentieke uitstraling, maar kunststof deuren zijn tegenwoordig zelfs met een houtnerf verkrijgbaar. Bovendien zijn kunststof deuren nagenoeg onderhoudsarm. Zelfs kunststof voordeuren hoeven nooit opnieuw geschilderd te worden, wat geld en tijd bespaart. Ze zijn bovendien duurzaam, isoleren uitstekend en werken daarnaast inbraakwerend.

Beslag, deurlijsten en glas
Heb je de juiste deur gevonden? Dan moet je ook nog nadenken over welk deurbeslag, welke deurlijsten en wat voor glas je voorkeur heeft. Geslepen of getint bijvoorbeeld van HR++ kwaliteit en strakke of klassieke deurlijsten. En goed hang- en sluitwerk gaat langer mee en beveiligt beter, wat een waardevermeerdering voor je woning is. Je kunt ook nog op keurmerken letten, zoals het Politiekeurwerk wat garandeert dat de deur op duurzaamheid en inbraakwerendheid gekeurd is.

Door bij verschillende leveranciers een offerte aan te vragen, zoals bij specialist Jansma Burdaard, krijg je een goed beeld van de kosten die voor nieuwe deuren gerekend worden en de mogelijkheden en het maatwerk dat een leverancier zoals Jansma Burdaard je biedt. Laat je uitgebreid informeren zodat je straks de mooiste deuren in huis hebt!