Interieurtips

Wil je je droominterieur creëren? Ontdek dan onze interieurtips voor je interieurinrichting.

Interieurtips voor beginners: hoe begin je aan de inrichting van je interieur?

Heb je net een nieuwe woning gebouwd of gekocht? Denk je erover na om te verbouwen? Dan is het tijd om inspiratie op te doen voor je nieuwe interieurinrichting. Daarom geven we je hier enkele interieurtips om je droominterieur werkelijkheid te laten worden.

Tips om je interieur in te richten

Bepaal ten eerste de globale indeling van je woning. Welke ruimte wordt omgetoverd tot gezellige woonkamer? En waar bevindt de keuken zich? Kies je voor het open loftgevoel of de gezellige cottagestijl?

Eens je je indeling op een rijtje hebt, is het tijd om per ruimte te analyseren wat je belangrijk vindt. Wil je veel licht in je woonkamer? Zorg er dan voor dat dat mogelijk is. Plaats je zetel of eettafel naast het raam zodat je voldoende lichtinval verkrijgt.

Niet alleen de lichtinval is belangrijk bij de indeling van een ruimte, ook het praktische aspect verdient aandacht. Lees je graag? Creëer dan een gezellige leeshoek of sfeervolle bibliotheek.

Tip: bepaal op voorhand een budget voor je interieurinrichting, en hou je eraan. Zo kom je niet voor onaangename financiële verrassingen te staan.

Afwerking van de woning

Welke stijl creëert voor jou een thuisgevoel? Zoek naar inspiratie in tijdschriften of op websites. Ga met deze ideeën in het achterhoofd op zoek naar meubels die perfect bij elkaar passen.

Bepaal daarnaast de kleur van de muren. Wil je je woning groter doen lijken, dan kies je het best voor lichte kleuren. Donkerdere kleuren geven een woning dan weer een warmere look.

Je nieuwe woning omtoveren tot een echte thuis doe je met de juiste accessoires, zoals kussens, schilderijen en fotokaders. Denk ook na over het deur-, raam-, en meubelbeslag. Je nieuwe deuren, ramen en meubels tot in het kleinste detail afwerken, maakt dat je huis een prachtig geheel wordt.

Wil je graag meer informatie over deur- of raambeslag? Neem dan gerust contact met ons op.

www.dauby.be