Foto: 2019/plaatsen-dakkapel-een-dag-hoe-werkt-dit-voordelen.jpg

Het plaatsen van een dakkapel in één dag

Hoe werkt dit en wat zijn de voordelen?

Een goede investering

Dakkapellen zijn in Nederland nog steeds onverminderd populair. Wellicht is het u opgevallen het aantal woningeigenaren dat kiest voor het plaatsen van een dakkapel nog steeds groeit. Dat heeft onder meer te maken met het gunstige economische klimaat. Maar ook een rol speelt het feit dat verbouwen tegenwoordig een uitstekende investering is vanwege de lage spaarrentes. Wie een dakkapel laat plaatsen, investeert daarmee op een slimme manier, want uw woning wordt er meer waard van.

Niet te lang in de rommel? Het kan met een prefab model!

Nadelig aan een dakkapel plaatsen vinden veel mensen echter de rommel waar ze in terechtkomen tijdens de verbouwing. Meerdere dagen is het op zolder en rond het huis een behoorlijke chaos. Gelukkig is het vandaag de dag mogelijk om, via een ervaren en gespecialiseerd bouwbedrijf, een prefab dakkapel te laten maken die in één dag op uw woning gezet wordt. Een groot voordeel hiervan is dat uw dakkapel in een fabriek op maat wordt gemaakt en dan razendsnel op het dak gezet kan worden. Dit scheelt een hoop onrust in en rond huis. Maar hoe gaat het plaatsen van een prefab dakkapel precies in zijn werk en welke voordelen hebben dit soort dakkapellen?

Een prefab dakkapel in één dag op uw woning? Hoe werkt dit precies?

Check voordat u een dakkapel wilt aanbrengen op uw woning of u een vergunning nodig hebt van de gemeente. Meestal is dit niet nodig als de kapel aan de achterkant van uw huis komt. Hierna kunt u, als de vergunning rond is (of niet hoeft aangevraagd te worden), kiezen uit diverse vormen en materialen. Laat u hierover voorlichten door een goed bouwbedrijf. Zo kunt u gaan voor een natuurlijk ogende dakkapel van hout, maar ook voor aluminium of kunststof.

Tegenwoordig zijn vooral kunststof dakkapellen erg populair, omdat deze in allerlei kleuren, stijlen en uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Prettig is daarbij dat een kunststof dakkapel eenvoudig schoon te maken is en onderhouden kan worden. Daarnaast gaan kunststof dakkapellen enorm lang mee en isoleren ze goed. Heeft u uiteindelijk gekozen voor een kunststof, houten of aluminium dakkapel, dan wordt er bij u thuis opgemeten welke maten de prefab dakkapel moet hebben.

Als de maten duidelijk zijn, wordt een voorgefabriceerde dakkapel op maat gemaakt in de fabriek. Vervolgens wordt er een datum uitgekozen om een stuk dak of de oude dakkapel te verwijderen en de nieuwe te plaatsen. Het weghalen van dakpannen en/of een oude dakkapel gebeurt op genoemd datum meestal in de vroege ochtend. Vervolgens komt er een vrachtwagen met kraan langs - zorg dat deze in de buurt van uw woning kan parkeren - om de prefab kapel op uw woningdak te plaatsen. Dit duurt doorgaans minder dan een uur. Hierna wordt de dakkapel goed vastgezet en worden de naden dichtgemaakt en wordt de dakkapel tot in detail afgewerkt.

De voordelen van prefab

Een groot voordeel van prefab is het plaatsingsgemak. De opbouw is razendsnel te plaatsen, zodat u zo weinig mogelijk last van de verbouwingswerkzaamheden heeft. Voordelig is verder dat prefabs kwalitatief gezien niet onderdoen voor en dakkapel die ter plaatse gemaakt wordt. Een prefab dakkapel is voorts prima betaalbaar en in alle typen en maten verkrijgbaar. Kortom: er zijn redenen genoeg om een mooie prefab dakkapel aan te schaffen!

Reacties
Anderen bekeken ook