Foto: golfplaten op schuur Huisman Gemert

Het dak vervangen met golfplaten

Is het dak van je schuur of loods wel aan vervanging toe, maar weet je eigenlijk niet waar te beginnen qua materialen?

Dan helpen wij jou graag op gang om het je zo eenvoudig mogelijk te maken. Welke bouwmaterialen heb je nodig en welke bevestigingsmaterialen horen daarbij? Je leest het allemaal.

Het dak vervangen met golfplaten.

Een van de meest gangbare manieren van dakbedekking zijn het plaatsen van golfplaten op je schuur of loods. Je kent ze ongetwijfeld, of wellicht liggen ze nu ook wel op je schuur, maar zijn ze simpelweg aan vervanging toe. Zoals de naam al zegt zijn de platen golfvormig, waardoor water er bijvoorbeeld eenvoudig vanaf valt. Wat zijn nog meer voordelen van deze platen?

De golfplaten zijn vochtregulerend.

De platen zijn waterdicht, maar zijn wel damp-open door een aangebrachte poriënstructuur. Dit reguleert het vocht door de opname van het water en de verdeling van de waterdamp. Hierdoor voorkom je dus condens op je dak. Bij het gebruik van kunststof- of staalplaten wordt bij hagel of regen het geluid niet gedempt. Hierdoor is het vaak erg lawaaiig op zulke momenten in een schuur of hal. Bij het gebruik van golfplaten is dit niet het geval, deze werken geluiddempend, dat is toch een stuk aangenamer?

Golfplaten zijn onderhoudsarm en hoog belastbaar!

Als je het dak van je schuur hebt vervangen, wil je dat je hier voor een lange tijd vanaf bent. Het is tenslotte een tijdrovende en intensieve klus. Golfplaten zijn onderhoudsarm en kennen een lange levensduur, ideaal! Daarnaast zijn ze bestand tegen alle weersomstandigheden en heb je er dus geen omkijken naar bij een flinke bui of bij enorme hitte. Eigenlijk heb je na het aanbrengen van je nieuwe dak, geen enkel zorgen meer hierom!

Milieuvriendelijk en asbestvrij

Ook wij vinden uiteraard het milieu belangrijk. De golfplaten waar wij mee hebben gewerkt zijn milieuvriendelijk, deze bevatten geen schadelijke stoffen voor de mens of het milieu. Daarnaast zijn ze uiteraard asbestvrij. Mocht je na jaren van plan zijn om weer je dak te vervangen, de platen zijn na gebruik weer bruikbaar als grondstof voor nieuwe materialen.

Type golfplaat of lichtplaat?

Kies je voor een golfplaat waardoor er geen licht binnenkomt via het dak? Of ga je voor een lichtplaat waardoor er ook via het dak licht binnenkomt. Ook een combinatie is natuurlijk mogelijk. Denk er in ieder geval van te voren over na of je ook bij het dak nog lichtinval wilt hebben.

Gebruik de juiste bevestigingsmaterialen!

Door gebruik te maken van de juiste bevestingsmaterialen weet je dat problemen tijdens of na de verbouwing voorkomen worden. Je wil niet alle platen hebben verwijderd, je niet aan de slag kunt met de nieuwe vanwege de aanschaf van de verkeerde schroeven of bouten. Ook de afwerking van het dak is belangrijk, maak gebruik de juiste nok of profielband. Wij wensen je uiteraard alle succes met de verbouwing van je dak.

Reacties