Alle voordelen van bitumen dakbedekking op een rijtje!

Ga jij thuis een uitbouw realiseren? Grote kans dan dat deze een plat dak krijgt. In dat geval moet je natuurlijk ook een soort dakbedekking kiezen.

13 Juni 2019

Wat dat betreft heb je vandaag de dag verschillende opties. Zo zijn er veel mensen die kiezen voor EPDM. Daarnaast heb je keuze uit pvc of een groendak. Een laatste mogelijkheid is bitumen. Laatstgenoemde soort dakbedekking komt bijzonder veel voor op platte daken in ons land. Twijfel jij nog of bitumen de juiste bedekking voor jouw platte dak is? Dan ben je hier aan het juiste adres. In onderstaande tekst zetten wij namelijk alle voordelen van bitumen dakbedekking op een rijtje!

1. Goedkoop

Een uitbouw realiseren kost vaak veel geld. Dit geldt overigens ook voor het vervangen van jouw versleten dakbedekking. Wil je het zo goedkoop mogelijk houden? Dan is bitumen dakbedekking een prima keuze. In vergelijking met de hierboven genoemde soorten bedekking voor een plat dak is bitumen de goedkoopste. Wat deze dakbedekking jou precies gaat kosten? Dat is op voorhand niet te zeggen. Dit hangt namelijk af van een groot aantal factoren. Zo is bijvoorbeeld de oppervlakte van jouw dak van invloed op de prijs. Hoe meer vierkante meters, des te hoger de prijs voor de bitumen dakbedekking.

2. Betrekkelijk lange levensduur

Wie kiest voor bitumen dakbedekking op een plat dak, kan de komende jaren weer vooruit. Bitumen gaat namelijk om en nabij de 25 jaar mee. Dit is weliswaar korter dan EPDM of een groendak, maar 25 jaar is natuurlijk nog behoorlijk lang. Wil jij zo lang mogelijk genieten van jouw bitumen dakbedekking? Laat dan jaarlijks onderhoud uitvoeren door een dakdekkersbedrijf. Zo is de kans groot dat jij de 25 jaar volmaakt met bitumen dakbedekking.

3. Duurzaam

Denk jij dat bitumen niet duurzaam is? Dan heb je het bij het verkeerde eind. De laatste jaren is de duurzaamheid van dit type dakbedekking namelijk aanzienlijk verbeterd. Sterker nog, een groot deel van bitumen bestaat tegenwoordig uit materiaal dat gerecycled is. Bitumen dakbedekking is dus ook nog eens een duurzame keuze.

4. Reparatie is vrij eenvoudig

Door het wisselende weer in ons land kan de bedekking op een plat dak betrekkelijk eenvoudig beschadigen. Het logische gevolg van deze schade is een daklekkage. Heb jij schade aan jouw bitumen dakbedekking ontdekt? Schakel dan direct een dakdekkersbedrijf in. Het voordeel van bitumen is namelijk dat dit materiaal vrij makkelijk te repareren is. Althans, wanneer je dit laat uitvoeren door een professional. Neem dus vooral contact op met een dakdekkersbedrijf bij schade aan jouw bitumen dakbedekking.

Reacties