Profielfoto van Van Kooten Numansdorp
Van Kooten Numansdorp
J. van der Heydenstraat 10, 3281 NE Numansdorp
maandag
08:30 - 17:30
dinsdag
08:30 - 17:30
woensdag
08:30 - 17:30
donderdag
08:30 - 17:30
vrijdag
08:30 - 17:30
zaterdag
09:00 - 16:00
zondag
Gesloten

EPDM vs. dakleer: wat is het beste voor uw dak?

Twijfelt u tussen EPDM en dakleer? Wij helpen u graag verder en zetten de plus- en minpunten voor u op een rijtje!

Bent u op zoek naar geschikte dakbedekking voor uw bestaande of nieuwe tuinverblijf met plat dak? Bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven heeft u de keuze uit dakleer en EPDM. We zetten graag de belangrijkste plus- en minpunten voor u op een rijtje. Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit document? Uw verkoopadviseur helpt u graag verder!

Dakleer

Pluspunten:
1. Prijs: Over het algemeen is dakleer goedkoper in aanschaf dan EPDM, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor budgetbewuste projecten.
2. Herstelbaarheid: Beschadigingen aan dakleer kunnen relatief eenvoudig door u zelf worden gerepareerd door middel van pleisters of het aanbrengen van nieuwe lagen.

Minpunten:
1. Levensduur: Dakleer heeft een kortere levensduur in vergelijking met EPDM, afhankelijk van de kwaliteit en de (weers)omstandigheden.
2. Onderhoud: Dakleer vereist meer onderhoud en inspectie om lekkages en scheuren te voorkomen, vooral na blootstelling aan extreme weersomstandigheden.
3. Milieuvriendelijkheid: De productie en het afval van dakleer zijn minder milieuvriendelijk vanwege het gebruik van fossiele grondstoffen en de beperkte recyclebaarheid.

EPDM

Pluspunten:
1. Levensduur: EPDM heeft een uitzonderlijk lange levensduur, wat het een duurzame keuze maakt voor langdurige dakbedekking.
2. Weerbestendigheid: EPDM is zeer goed bestand tegen UV-straling en extreme weersomstandigheden, wat de kans op scheuren of uitdroging minimaliseert.
3. Onderhoud: EPDM vereist zeer weinig onderhoud en inspecties, wat zorgt voor lagere onderhoudskosten op de lange termijn.
4. Flexibiliteit: EPDM is zeer elastisch en kan uitzetten en krimpen met temperatuurwisselingen zonder te scheuren. Ideaal voor houten constructies!
5. Milieuvriendelijkheid: EPDM is een milieuvriendelijker product omdat het recyclebaar is en vaak geproduceerd wordt zonder schadelijke stoffen.

Minpunten:
1. Prijs: De initiële aanschafkosten van EPDM zijn hoger dan die van dakleer. Echter, deze kosten worden vaak terugverdiend door de langere levensduur en lagere onderhoudskosten.

Conclusie
Dakleer is een bekende en kosteneffectieve optie, maar heeft een kortere levensduur en vereist meer onderhoud. EPDM daarentegen biedt een langere levensduur, is onderhoudsarm en beter bestand tegen weersinvloeden, hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn.
Deze kosten worden ruimschoots gecompenseerd door de langere levensduur en de lagere onderhoudskosten, wat EPDM uiteindelijk een verstandige investering maakt voor de toekomst van uw dak.