Foto: Dak

Waarom is op maat gemaakte dakbedekking nou voordeliger dan standaard dakbedekking?

We leggen het uit!

Daphne 22 Maart 2023

Als je op zoek bent naar een nieuwe dakbedekking voor je huis, is het wellicht verleidelijk om te kiezen voor een standaard product. Dit is immers vaak goedkoper en gemakkelijker te verkrijgen dan een op maat gemaakte dakbedekking. Toch kan het juist in jouw situatie voordeliger zijn om te kiezen voor dakbedekking op maat. In dit artikel bespreken we de voordelen van dakbedekking op maat en geven we enkele redenen waarom het de moeite waard kan zijn om hier in te investeren.

Ten eerste biedt dakbedekking op maat een perfecte pasvorm voor jouw dak. Standaard dakbedekking is vaak gemaakt voor gemiddelde daken en kan daarom niet altijd goed aansluiten op jouw specifieke dakvorm. Dit kan leiden tot lekkages en andere problemen. Door te kiezen voor dakbedekking op maat, weet je zeker dat het product perfect op jouw dak past en alle lekken en andere problemen voorkomt.

Daarnaast kan dakbedekking op maat ook beter beschermen tegen weersinvloeden. Standaard dakbedekking is vaak minder stevig dan op maat gemaakte dakbedekking, wat kan leiden tot beschadiging door harde wind of zware sneeuwval. Dakbedekking op maat is speciaal gemaakt om tegen deze omstandigheden te kunnen en kan daarom beter beschermen tegen eventuele schade. Een goed voorbeeld van kwalitatief, duurzaam op maat gemaakte dakbedekking is de Redfox EPDM dakbedekking of het EPDM pakket. EPDM dakbedekking is een soort synthetisch rubber dat wordt gebruikt als dakbedekking. Het is gemaakt van ethyleenpropeen diëen monomeer, wat zorgt voor de hoge kwaliteit en duurzaamheid van het product. EPDM dakbedekking wordt vaak gebruikt voor platte daken en is dus zeer geschikt voor gebruik in extreme weersomstandigheden, zoals hitte, kou en neerslag, zoals vaak voorkomt in ons koude kikkerlandje. Bovendien is het gemakkelijk te installeren en te onderhouden. En op het gebied van duurzaamheid is EPDM gemaakt van recyclebaar materiaal en bevat het geen giftige stoffen. 

Een ander voordeel van dakbedekking op maat is dat het esthetisch beter past bij jouw huis. Standaard dakbedekking is vaak niet specifiek gemaakt voor een bepaald soort huis en kan daarom niet altijd goed aansluiten op de architectuur. Dakbedekking op maat kan juist specifiek worden gemaakt voor jouw huis, zodat het perfect aansluit op de stijl en de kleur van je huis.

Door al deze voordelen samen te nemen kan het hebben van een dakbedekking op maat voordeliger zijn op de lange termijn. Zoals hierboven al is genoemd is standaard dakbedekking vaak minder stevig en kan daarom sneller beschadigen of vervangen moeten worden. Dakbedekking op maat is speciaal gemaakt om tegen de elementen te kunnen en kan daarom langer meegaan. Dit betekent dat je op de lange termijn wellicht minder geld hoeft uit te geven aan reparaties of vervanging van de dakbedekking. 

 

Reacties