Foto: 2018/ring-inbraak-woning-voorkomen.jpg

Zo voorkom je deze zomer inbraak in je woning 

Nu het overdag en 's avonds langer licht is, brengen we automatisch meer tijd buiten door.

Dit brengt alleen ook een hogere kans op inbraak met zich mee doordat bijvoorbeeld ramen en deuren vaker worden opengelaten. Maar denk bijvoorbeeld ook aan waardevolle spullen die in de tuin staan: een Weber-barbecue, tuinmeubelset of misschien een paar fietsen. Want hoe maak je deze zomer nu de kans op inbraak zo klein mogelijk, en terwijl je op vakantie bent? Ring, leverancier van slimme videodeurbellen en beveiligingscamera’s, deelt drie tips.

1. Een veilige basis

Zorg ervoor dat je huis in de basis goed afgesloten en veilig is. Vergeet niet je ramen en deuren dicht en op slot te doen – ook als je maar heel kort de deur uitgaat. Vergeet ook de wc-raampjes of ramen en deuren van bijvoorbeeld een garage niet. Laat sleutels niet aan de binnenkant van je deur hangen en verstop ook geen (reserve)sleutels rondom je huis of in de brievenbus. Hang bovendien geen adreslabel aan je sleutelbos, zelfs niet als het gaat om de reservebos die je uitleent aan je buren of familie. En wanneer je kort of voor langere tijd de deur uitgaat, zorg er dan voor dat rondslingerende objecten zijn opgeruimd. Niet alleen gaat het hierbij om spullen van grote waarde, zoals een dure barbecue of nieuwe fiets die gestolen kan worden, maar inbrekers kunnen ook rondslingerend tuingereedschap gebruiken om in je huis in te breken. Maak ten slotte ladders en afvalbakken onbereikbaar, zodat hier niet op kan worden geklommen om door een openstaand raam naar binnen te glippen.

2. Laat altijd iemand thuis

Inbrekers kunnen door goed op te letten achterhalen op welke dagen en tijdstippen jij werkt – en dus ook dat je vóór een bepaald tijdstip niet thuis zult komen. Ze hebben het dan ook snel in de gaten wanneer je op vakantie bent, en dit wil je uiteraard liever voorkomen. Zet of leg daarom bijvoorbeeld wat kopjes, glazen, borden, de krant of tijdschriften op tafel. En wanneer je kinderen hebt, laat dan wat speelgoed rondslingeren. Vraag ook iemand die je vertrouwt, om regelmatig je brievenbus te legen, het gras te maaien en de gordijnen af en toe open en dicht te doen. Verder kun je met automatische schakelklokken je lampen op verschillende plekken en tijdstippen aan en uit laten gaan. Vergeet daarbij ook de buitenverlichting niet. Verlicht donkere hoekjes in de tuin bijvoorbeeld met beveiligingscamera’s, zoals de Ring Spotlight Cam of de Floodlight Cam. Hierdoor lijkt het alsof er iemand thuis is en zullen inbrekers minder snel in de buurt komen.

3. Extra beveiliging

Hoewel jij steeds beter weet hoe je jouw huis en tuin veilig kunt houden, leren inbrekers ook elke dag een beetje meer. Daarom is het verstandig om je huis extra te beveiligen. Zorg daarom voor camera’s met ingebouwde beveiligingsverlichting of buitenverlichting met bewegingssensoren. Zo zie je het direct als er iemand richting je voordeur loopt – of je buren, wanneer je zelf met vakantie bent. Denk daarnaast aan slimme camera’s en deurbelsystemen, zoals de Ring Video Doorbells. Deze sturen direct meldingen naar je smartphone, tablet of pc als er iemand op je deurbel drukt of wanneer de bewegingssensoren geactiveerd worden. Met de Ring-app kun je de mensen die voor je deur staan, zien en horen en je kunt met elkaar spreken. Hoe zichtbaarder jouw beveiliging is, hoe groter de kans dat je inbrekers uit de buurt houdt van jouw huis en tuin.

Reacties