Zo vind je een betrouwbare slotenmaker

Sta je voor een dichte deur? Voordat je zomaar een slotenmaker belt, is het belangrijk om te kijken naar de website en reviews.

17 Juni 2020

Heb je te maken gekregen met inbraak? Of sta je zomaar voor een dichte deur? Je wilt natuurlijk dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Tegenwoordig zijn er op het internet veel oplichters te vinden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, daarom vertellen wij je graag hoe je een betrouwbare slotenmaker vindt op het internet. Door het doen van onderzoek en het lezen van reviews krijg je een indicatie van de betrouwbaarheid, maar ook de prijs is een belangrijke factor.

Doe onderzoek

Er zijn een aantal dingen die je voorhand kunt doen om een betrouwbare slotenmaker te vinden.
Waarschijnlijk zie je op Google tientallen resultaten van slotenmakers bij jou in de buurt. Bel niet zomaar de eerste de beste op, maar kijk eens rond op de website. Aan de site kun je vaak al zien of je te maken hebt met een professioneel bedrijf. Kijk naar het logo en de oprichtingsdatum van de organisatie. Is deze pas geleden pas opgericht? Dit kan een teken zijn van een onbetrouwbare slotenmaker. Daarnaast kun je naar reviews op Google of andere websites kijken. Recensies van eerdere klanten geven je namelijk een goed beeld van het bedrijf.

Vraag naar een prijs

Als alles er goed uitziet, raden we je aan om niet meteen in zee te gaan met de desbetreffende slotenmaker. Voordat hij of zij bij je thuis komt, is het verstandig om een prijsindicatie te vragen. Op deze manier wordt de kans op oplichting veel minder groot. De slotenmaker zal namelijk deze prijs moeten hanteren als het slot wordt gemaakt of vervangen. Maar wat kost een betrouwbare slotenmaker nu? De Nederlandse overheid heeft een aantal richtlijnen opgesteld voor de prijzen van slotenmakers. Je zult echter rekening moeten houden met bepaalde toeslagen en voorrijkosten. Het openen van je deur op een doordeweekse dag kost je tussen de 60 en 100 euro. In het weekend en in de avond kan het klusje tussen de 100 en 150 euro kosten. Vraag dus altijd vooraf een indicatie. Ga zeker niet in op een aanbieding van bijvoorbeeld 15 euro voor het openen van een slot. Deze bedragen zijn namelijk niet realistisch en duiden op een onbetrouwbare slotenmaker.

Een betrouwbare slotenmaker in mijn buurt

Of je nu in een grote stad woont of een klein dorpje, in elke omgeving zijn betrouwbare slotenmakers te vinden. Kijk van tevoren altijd goed naar de verschillende plaatsen waar de maker actief is. Je wilt natuurlijk niet dat de voorrijkosten hoog oplopen. Zoek je een slotenmaker in Gent of andere Belgische stad? Er zijn slotenmakers die zowel in Nederland als België werken, maar check dit altijd van tevoren. Betrouwbare slotenmakers geven dit altijd aan op de website. Daarnaast zijn er professionals die 24 uur per dag bereikbaar zijn en jou op elk moment willen helpen bij een defect slot.

Reacties