Voordelen van het inschakelen van een slotenmaker

Met de zomer voor de deur is het niet geheel onverstandig om eens te kijken naar de beveiliging van je woning.

18 Juni 2019

Uit onderzoek van NRC uit 2018 blijkt dat er in Nederland iedere tien minuten wordt ingebroken in een gebouw, woning of kantoor. Dat zijn best schrikbarende cijfers, omdat je huis toch een plek is waar je je veilig zou moeten voelen. Omdat het niet heel prettig is om na te denken over “wat als” is het aan te raden om je woning goed te beveiligen zo vlak voor de zomer - en eigenlijk het gehele jaar door. Een ervaren slotenmaker kan je hierbij binnen no time helpen. In dit artikel lees je enkele voordelen van het inschakelen van een slotenmaker.

Veiligheid én kwaliteit staat voorop bij een slotenmaker

Eerder schreven we al een artikel over dat een groot deel van de Nederlandse consumenten de beveiliging van hun eigen woning overschat. Zij denken dat het niet zo’n vaart zal lopen wat betreft een inbraak. Uiteraard is dat een fijne gedachte, maar wat nóg fijner is, is dat je met een gerust hart je woning achter kunt laten wanneer je één of meerdere weken op vakantie gaat. Het grootste voordeel van het inschakelen van een slotenmaker is dat veiligheid en kwaliteit altijd voorop staan. Goede slotenmakers maken daarom alleen gebruik van sloten die een SGK-keurmerk hebben. Deze sloten beschikken over één, twee of drie sterren, waarbij geldt dat hoeveel sterren een slot heeft, des te beter het slot is. Een kwalitatief slot met drie sterren is bijvoorbeeld moeilijker open te breken dan een slot met één ster. Wanneer je dus een ervaren slotenmaker inhuurt, weet je zeker dat de veiligheid van je woning gegarandeerd is met kwalitatieve producten. Vooraf kun je altijd even checken wat de recensies zijn over een slotenmaker, zodat je de juiste keuze maakt.

Slotenmaker geeft advies

Daarnaast is een slotenmaker veel meer dan alleen iemand die een goed slot in je deuren zet. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een slotenmaker Amsterdam dan heb je de keuze uit slotenmakers die je ook nog eens adviezen kunnen geven omtrent de beveiliging van je woning. Een goede slotenmaker is dus van alle markten thuis wanneer het gaat om beveiliging. Hij of zij kan je bijvoorbeeld meer vertellen over de diverse producten die ze verkopen om de veiligheid van je woning te garanderen. Ook kun je een slotenmaker inschakelen wanneer je bijvoorbeeld je sleutels bent verloren of wanneer je sleutel is afgeknapt in het slot van je deur. Binnen no time wordt het slot vervangen. Je kunt dus eigenlijk wel zeggen dat een slotenmaker vandaag de dag meer een specialist is op het gebied van beveiliging en sloten in plaats van alleen de benaming ‘slotenmaker’.

Slotenmaker is altijd bereikbaar

Wanneer je voor de betere slotenmaker kiest, dan zul je zien dat je een slotenmaker hebt waar je 24 uur per dag en zeven dagen per week terecht kunt. Omdat het bijvoorbeeld altijd kan gebeuren dat je je sleutels verliest of dat je sleutel afbreekt in het slot is het wel zo’n fijn idee dat je ook bijvoorbeeld midden in de nacht terecht kunt bij een slotenmaker. Zelfs wanneer je last minute voor je vakantie of voor een paar dagen weg nog je sloten wilt laten vervangen in betere sloten met betere beveiliging is dit voor de meeste slotenmakers geen probleem. Kort gezegd kun je dus bouwen op wat een slotenmaker garandeert. Houd er wel rekening mee dat een nachttarief vaak net iets hoger ligt dan een dagtarief, maar dat is uiteraard logisch.

Een slotenmaker werkt secuur

Tot slot biedt een goede slotenmaker je de garantie dat hij of zij schadevrij werkt. Heb je een slot dat vervangen moet worden of kies je voor een paar nieuwe kwalitatieve sloten? In dat geval moet er aan de deur waar het slot zit worden geknutseld. Een professionele slotenmaker weet precies wat hij of zij moet doen om de deur 100% schadevrij te laten. Wanneer je iemand inschakelt met minder kennis en minder ervaring krijg je deze garantie niet. De kans dat het nieuwe slot op dat moment beschadigd raakt is groot, waardoor er alsnog een slotenmaker moet worden ingeschakeld. Daarom kun je beter direct voor het inschakelen van een slotenmaker kiezen om op die manier extra kosten tegen te gaan. Tel daarbij op dat de slotenmaker met alleen gekwalificeerde gereedschappen werkt en je hebt eigenlijk geen reden meer om niet te kiezen voor een slotenmaker wanneer je een nieuw slot nodig hebt of er een oude moet worden vervangen.

Reacties