Foto: slotenmaker-slot-1

Waarom zijn goede sloten belangrijk voor je woning?

In Nederland wordt relatief veel ingebroken. Het kan maar zo gebeuren dat een inbreker vandaag of morgen bij jouw woning toeslaat.

Mogelijk wordt er nauwelijks ingebroken in jouw buurt, maar dit zegt natuurlijk niet dat een inbraak ook uitgesloten is. Ben jij bang voor een inbraak? Dan kun je het een en ander doen om de kans hierop te verkleinen. Hoe? Door je woning te voorzien van goede sloten. Probleem is alleen dat veel mensen het belang van goede sloten onderschatten. Wanneer zij een slot moeten vervangen, kiezen zij vaak voor een goedkoop exemplaar. Weet wel dat deze sloten niet van de beste kwaliteit zijn. Je kunt daarom ook beter kiezen voor de duurdere sloten. Deze zijn namelijk van betere kwaliteit. Met goede sloten kun jij pas echt zeggen dat jouw woning veilig is.

Inbrekers buiten de deur houden

Met behulp van sloten is het mogelijk jouw woning veilig af te sluiten. Althans, wanneer jij jouw deuren voorzien hebt van degelijke sloten. Heb je voor een goedkoop slot gekozen? Dan is de kans op een inbraak een stuk groter. Een goedkoop slot beveiligt immers een stuk minder goed. Inbrekers zijn dan ook dol op dit soort sloten. Met een handomdraai lukt het hen deze sloten te forceren. Zo staan zij dus binnen de kortste keren in een woning. De duurdere, kwalitatieve sloten zijn een stuk lastiger te forceren. Deze bevatten namelijk speciale beveiliging. Dit maakt het bijvoorbeeld niet langer mogelijk kom de inbraakmethode kerntrekken toe te passen. Hierbij trekt een inbreker de cilinder op hardhandige wijze uit het slot. Bij minder goede sloten kan een inbreker deze methode vaak wel succesvol toepassen.

Lange levensduur

Naast het feit dat goede sloten een stuk lastiger te forceren zijn, gaan ze ook nog eens een stuk langer mee. Goede sloten zijn dus niet alleen belangrijk voor je woning, maar dragen ook bij aan het milieu. Je hoeft ze immers minder vaak te vervangen. Wanneer iedereen voor goede sloten zou kiezen, kan de productie van sloten fors teruggedrongen worden. Er draaien minder machines en dat is natuurlijk beter voor het milieu. Op de lange termijn scheelt het jou ook nog eens geld. Waarom? Omdat je minder vaak een nieuw slot hoeft te kopen. In eerste instantie lijkt een goed slot dus duurder, maar op de lange termijn ben je aanzienlijk goedkoper uit.

Onderscheid maken tussen goede en minder goede sloten

Zijn jouw sloten aan vervanging toe? Dan ga je natuurlijk zo snel mogelijk op zoek naar nieuwe exemplaren. Dat lijkt echter een stuk makkelijker dan het is. Veel mensen richten zich in eerste instantie tot een bouwmarkt. Hier worden vaak grote hoeveelheden sloten aangeboden. Bovendien zijn de sloten hier een stuk goedkoper dan bij deze slotenmaker in Den Haag bijvoorbeeld. Maar het kiezen van het juiste slot in een bouwmarkt is geen makkie. Aangezien het aanbod groot is, maak jij mogelijk de verkeerde keuze. Koop daarom nooit lukraak een slot. Vraag bijvoorbeeld advies aan een medewerker. Let daarnaast op de aanwezigheid van een keurmerk. Wanneer een slot van goede kwaliteit is, is deze doorgaans voorzien van een keurmerk. Is dit niet het geval? Dan betreft het een slot van mindere kwaliteit. Hiermee wordt jouw woning dus niet goed beveiligd.

Reacties