Foto: 2018-05/interieur-slot-hang-sluitwerk.jpg

Pas je sloten aan op de stijl in huis

Om inbrekers buiten de deur te houden, is een goede beveiliging van je woning essentieel.

Het beveiligen van woningen begint bij het gebruik van kwalitatief goede sloten op de voordeur, je achterdeur en ramen in huis. Vaak zijn deze sloten erg modern en strak vormgegeven. Iets wat niet aansluit bij woningen met een klassieke uitstraling en inrichting! Gelukkig is het ook voor woningbezitters van klassiek ingerichte woningen mogelijk om voor een goede, bijpassende beveiliging te zorgen. Het deurbeslag van sloten wordt in verschillende stijlen aangeboden en kan vaak gecombineerd worden met een stevige cilinder.

Tip: kies bij voorkeur voor sloten met drie contactpunten in de deurpost! Bij klassieke sloten maakte men vaak gebruik van twee contactpunten. Dit is tegenwoordig echter niet langer voldoende om ongewenste gasten buiten je woning te houden.

Beveiliging in het interieur in huis opnemen

Naast de sloten op je ramen en deuren, kun je voor andere vormen van beveiliging kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een beveiligingscamera aan de gevel, of in de hal van je woning. Veel interieurstylisten vinden een camera echter niet in het interieur van een woning passen. Gelukkig heeft men ook hier wat op bedacht! Zo zijn de camera’s steeds kleiner geworden en is het zelfs mogelijk om de camera in je deurbel te laten implementeren. Zo valt het voor bezoekers niet op, dat je woning beveiligd wordt met een camera.

Andere beveiligingscomponenten voor in huis zijn een bewegingssensor of magneetcontacten. Net als de kleine camera, vallen ook de magneetcontacten nauwelijks op. Bij het gebruik van magneetcontacten wordt er een magneet op de deur en op de deurpost gemonteerd. Zodra het contact verbroken wordt, zal het alarm in huis geactiveerd worden!

Advies van een slotenmaker vragen

Kijk niet alleen naar de manier waarop beveiligingscomponenten aansluiten op je interieurstijl in huis. Let ook goed op de stevigheid en kwaliteit van je woningbeveiliging! Een Amsterdam, Eindhovense of Tilburgse slotenmaker inschakelen kan verstandig zijn om advies in te winnen. Slotenmakers weten welke mogelijkheden je tegenwoordig hebt, hoe inbrekers je woning binnen proberen te komen, enzovoorts. Zo wordt het beveiligen van je prachtig ingerichte woning een stukje makkelijker.

Reacties