Foto: 2016/HD-SDI-bewakingscamera.jpg

Beveilig je woning met HD-bewakingscamera

Je wilt het liefst dat je woning een van de meest veilige plekken op aarde is. Het is immers je huis en haard.

Een HD SDI bewakingscamera is daar een voorbeeld in. Dit type bewakingscamera zorgt voor absoluut goed beeld en laat daarbij ook een groter gebied in één keer zien wat handig is als je bijvoorbeeld in het bezit bent van een tuin met een hek eromheen. Je kunt in één oogopslag zien wie je terrein betreedt. Voor het beveiligen van een groter gebied (dit kan gelden voor zowel bedrijven als particulieren) is het handig om in het bezit te zijn van een Full HD 1080P bewakingscamera set compleet voor bedrijf en particulier. Deze bewakingscamera set is makkelijk aan te sluiten en biedt absolute beveiliging van je terrein.

Hoe plaats je de beveiligingscamera op de juiste manier?

Maar hoe plaats je de beveiligingscamera's nou op een juiste manier dat deze ook zorgt voor een goed beveiligingsmiddel?
- Maak gebruik van waarschuwingsstickers: deze stickers geven aan dat je gebruik maakt van camerabeveiliging.
- Hang de beveiligingscamera's op in een hoek: hierdoor vallen ze minder op voor inbrekers en is de kans klein dat ze deze makkelijk onklaar kunnen maken.
- Zorg voor een goede hoogte: als je de beveiligingscamera's te laag hangt, zullen deze makkelijker onklaar kunnen worden gemaakt door inbrekers. Als je ze te hoog hangt, zijn details niet duidelijk zichtbaar.
- Houd rekening met de zon: niets is zo vervelend dan niks te kunnen zien op de camera doordat zonlicht direct in de lens schijnt.

Het op de juiste manier plaatsen van de beveiligingscamera's is het halve werk. Door de camera's op de juiste manier te plaatsen, zorgt dit niet alleen voor een hele goede beveiliging maar draagt het ook bij aan de manier waarop je je veilig voelt.

Mag je wel een camera plaatsen om je huis?

Het is natuurlijk ideaal: je plaatst een camera die bevestigd is aan je huis en daarmee film je de hele tuin. Je kan duidelijk zien wie je tuin binnenstapt en daarnaast ben je ook beveiligd tegen inbrekers. Maar mag je eigenlijk wel een camera plaatsen? Mag je geluid- en beeldopnamen maken van je eigen tuin met de bedoeling deze veilig te houden?

De wet stelt dat het geen enkel probleem is om video opnamen te maken van je tuin, mits je dit duidelijk aankondigt. Daarom is het raadzaam altijd gebruik te maken van waarschuwingsstickers en/of borden waarmee je duidelijk aangeeft dat je opnames maakt. Ditzelfde geldt als je ervoor kiest om gebruik te maken met camera's die zijn voorzien van een geluidsopnamefunctie. Hierin stelt de wet dat de microfoon duidelijk zichtbaar moet zijn.

Zolang je je houdt aan de regels die de wet heeft gesteld en ervoor zorgt dat je de camera op de juiste manier plaatst, dan zal je huis niet alleen een stuk veiliger zijn maar dan is de beveiliging ook geheel legaal en optimaal.

Reacties