Is mijn huis wel inbrekerproof?

Vraag je zich weleens af of je huis wel inbrekerproof is? Dat is natuurlijk goed te begrijpen.

25 Mei 2019

Wie wil er immers geconfronteerd worden met een leeggeroofde woonkamer? Dit is misschien zelfs nog wel het minst erge dat er kan gebeuren. Daarom is het goed om eens te kijken wat een woning nu eigenlijk inbrekerproof maakt. Op die manier kun je zelf actie ondernemen. Dat maakt het alleen maar beter mogelijk om er alles uit te halen. Zo zit je veilig en beschermd in je eigen woning. Dat is natuurlijk waar het om draait.

Inbrekerproof met sloten

De best manier om te zorgen dat een huis goed dicht zit, is door sloten te gebruiken. Als er iets belangrijk is, dan is het wel de zorg hiervoor. Alleen al omdat dan de kans op openbreken wel heel klein wordt. Om de paar jaar is vervangen ook aan te raden. Soms kun je dat doen door alleen al de cilinder te vernieuwen. Een goede slotenmaker kan hier van dienst bij zijn. Dat maakt het wel zo gemakkelijk. Alle reden om dit dus ook te doen. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer mogelijk op dit gebied.

Zorgen voor een goed alarm

Ook het zorgen voor een goed alarm maakt een woning inbrekerproof. Dit schrikt de inbrekers direct al af. Mochten ze toch de poging willen wagen om je woning te betreden, dan zal dat al snel leiden tot herkenning en problemen. Daardoor komen ze niet verder dan de deur of het raam. Dit betekent wel wat kleine schade, maar verder geen probleem. Dat is al een hele geruststelling! Daarnaast is er nog veel meer dat op deze manier bijdraagt. Het is slim om het hele systeem goed aan te leggen. Dit maakt het lastig voor inbrekers.

Zorgen voor cameratoezicht

In recente jaren is gebleken hoeveel waarde camera’s hebben. Het aantal camera’s is dan ook sterk toegenomen. Het is zeker belangrijk om voor cameratoezicht te zorgen. Dit is thuis net zo belangrijk als in de openbare ruimte. Wat mensen daarbij ook niet moeten vergeten is toezicht binnen. Een camera die de woning zelf in de gaten houdt kan helpen inbrekers te herkennen. Dat is dus ook een goede manier om een huis inbrekerproof te maken. Alle reden om hier ook in te investeren. Wie wil niet veilig in de eigen woning zitten zonder enige zorg?

Een combinatie van alle opties

Het beste is het om een combinatie te maken van alle opties. Door een goed slot is het lastig binnenkomen. Daarnaast zorgen alarmen en camera’s dat zij die toch binnenkomen er niet mee wegkomen. Dat is dus een zekerheid dat het altijd goed komt. Alle reden om op deze manier uw woning volledig inbrekerproof te maken. Het is slim om er een specialist bij te halen die alles opneemt en voor alles een passende oplossing heeft. Op die manier is er veel zekerheid en zal de woning eigenlijk geen doelwit meer zijn voor inbrekers met kwade bedoelingen.