Foto: Hoe-vind-je-een-betrouwbare-slotenmaker

Hoe vind je een betrouwbare slotenmaker?

Heb je jezelf buitengesloten? Is er bij je ingebroken? Of zijn je sloten drastisch aan vervanging toe?

In deze gevallen ben je op zoek naar een betrouwbare slotenmaker om je te helpen. Als je buiten bent gesloten, kan de slotenmaker je helpen om je woning te kunnen betreden. Daarnaast kan de slotenmaker ook alle sloten van je huis vervangen als er een inbraak is geweest. Hiervoor is het van belang dat je een betrouwbare slotenmaker treft. Maar hoe vind je deze nu precies? En waar moet je op letten? In dit blogartikel vertellen wij je precies hoe je een betrouwbare slotenmaker kunt herkennen.

Gecertificeerde slotenmaker

Een betrouwbare slotenmaker heeft altijd verstand van zaken. Het is daarom erg belangrijk om na te gaan of de slotenmaker certificaten heeft in zijn beroepsveld. Slotenmaker Groningen is bijvoorbeeld voorzien van verschillende certificaten. Je kunt namelijk gemakkelijk controleren of de slotenmaker het keurmerk SKG (Stichting KWaliteitskeurmerk Gevelbouw) gebruikt. Dit keurmerk ziet er op toe dat de slotenmaker hang- en sluitwerk van de juiste kwaliteit gebruikt. Ook kun je navraag doen bij het PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen). Slotenmakers die hierbij aangesloten zijn, hebben de juiste certificaten gehaald om een woning op een professionele manier te voorzien van hang- en sluitwerk.

Zoek naar beoordelingen

Een andere, slimme manier om te kijken of een slotenmaker betrouwbaar is, zijn de reviews. Als een website namelijk veel goede reviews heeft, is het waarschijnlijk betrouwbaar. Wel is het van belang dat de reviewsite zelf ook betrouwbaar is. Dit kun je vaak nagaan of er überhaupt een review site gebruikt wordt en of deze bekend is. Als er enkel reviews op de website zelf staan, zonder dat er een externe partij wordt ingeschakeld, zijn ze waarschijnlijk nep. Goede review sites zijn bijvoorbeeld Google reviews, Kiyoh of Webwinkelkeur.

Vraag naar de kosten

Een slotenmaker uit Groningen rekent altijd redelijke prijzen voor zijn diensten. Als je een slotenmaker belt voor hulp, is het verstandig om direct naar de kosten te vragen. Een betrouwbare slotenmaker kan je namelijk direct een prijs vertellen voor zijn diensten. Dit geeft je ook direct de mogelijkheid om te beslissen of de slotenmaker langs mag komen of dat je een andere gaat zoeken. Houdt er ten alle tijden rekening mee dat er een nachttoeslag kan zijn van 50%. Tot slot kan het ook zijn dat de slotenmaker erop aandringt om direct contant af te rekenen. Een betrouwbare slotenmaker zal dit nooit snel doen.

Controleer de bedrijfsgegevens

In Nederland is het voor ieder bedrijf verplicht om ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. In deze inschrijving staan alle bedrijfsgegevens opgenomen, met de eigenaren en de gegevens. Wanneer je niet zeker bent of een bedrijf ook daadwerkelijk is wie ze zeggen te zijn, kun je deze opzoeken in het KVK register. De meeste betrouwbare bedrijven hebben namelijk hun KVK nummer op de website vermeld staan, zodat je ze gemakkelijk na kunt gaan. Als je te maken hebt met een malafide slotenmaker, zal dit nummer niet op de website vermeld staan, of klopt dit nummer niet. Je zoekt dit nummer gemakkelijk op in het KVK register om er achter te komen met wie je precies te maken hebt.

Weet je wie er langs komt?

In de meeste gevallen krijg je bij het opbellen van een slotenmaker de daadwerkelijke slotenmaker aan de telefoon die bij je langs komt. Wanneer dit niet het geval is, gaat het al snel om een malafide slotenmaker. Daarnaast komt een betrouwbare slotenmaker altijd in bedrijfskleding of in een bedrijfsbus bij je langs. Hieraan zie je direct dat het een werknemer van een bedrijf is. Tot slot heeft een betrouwbare slotenmaker erg veel verschillend gereedschap dat hij meeneemt. Komt de slotenmaker met heel weinig gereedschap aan in een normale auto? Dan is het waarschijnlijk geen echte slotenmaker.

Wil jij meer woonblogs lezen, bijvoorbeeld over tuinspiegels of leuke interieur onderwerpen? Lees dan gerust verder!

Reacties