Foto: slot-slotenmaker

De voordelen van een betrouwbaar slot in jouw deur

Je wilt je veilig voelen in eigen huis en inbrekers buiten de deur houden. Dat betekent dat je aandacht dient te besteden aan de veiligheid.

Bijvoorbeeld door voor een betrouwbaar slot te kiezen. Ook is het belangrijk dat je zelf altijd toegang kan krijgen tot je woning. Een oud slot dat niet goed meer functioneert, kan betekenen dat je een keer buiten blijft staan. Het is daarom raadzaam op tijd het deurslot te vervangen. De kosten sloten vervangen vallen echt mee en bovendien ben je dan meteen verzekerd van een betrouwbaar slot.

Bescherming tegen inbraak

Een betrouwbaar slot voorziet in de eerste plaats in optimale preventie als het om het voorkomen van inbraak gaat. Indien een inbreker ziet dat er sprake is van een stevig en sterk slot dan gaat deze liever een deur verder. Het is de inbrekers er namelijk alles aan gelegen om zo snel mogelijk binnen te komen. Als het dan te lang duurt voordat een slot open is, verkiest de inbreker een huis dat gemakkelijker toegankelijk is. Een betrouwbaar slot in je deur verkleint dus de kans op inbraak.

Veilig gevoel

Een ieder die wel eens een inbraak in eigen huis heeft meegemaakt, weet dat het veilige gevoel op dat moment verdwenen is. Het is beter om te voorkomen dat je een dergelijke situatie meemaakt en in huis een veilig gevoel hebt. Ook dat is een voordeel als je de keuze maakt voor een betrouwbaar slot in je deur. Er zijn wat dat betreft verschillende soorten veiligheidssloten te onderscheiden, zoals meerpuntsloten en sloten met anti-kerntrekbeveiliging. Een deur met een veiligheidsslot verhoogt het gevoel van veiligheid in je eigen huis.

Niet buitengesloten raken

Een betrouwbaar slot betekent ook dat je niet bang hoeft te zijn om buitengesloten te raken. Op het moment dat een slot niet meer optimaal functioneert is het al belangrijk om het exemplaar te vervangen door een nieuw deurslot. Laat je dat na dan is de kans groot dat je een keer voor de deur staat en de sleutel bijvoorbeeld niet meer goed in het slot draait. In dat geval is een slot openmaken zonder sleutel nog mogelijk, waarbij er geen beschadiging optreedt aan de deur of deurpost. Gespecialiseerdere slotenmakers zijn ervaren in het schadevrij een slot openmaken zonder sleutel. Het is echter beter om dat te voorkomen en op tijd tot vervanging van het deurslot over te gaan.

Reacties