Beveilig je woning middels kwalitatief deurbeslag

Het aantal woninginbraken nam tijdens de coronacrisis af, maar aan die dalende trend is inmiddels een einde gekomen.

27 Juni 2020

Er worden weer meer inbraken gerealiseerd en dus is het zaak om alert te blijven. Inbrekers kiezen over het algemeen voor de gemakkelijkste weg. Als ze de indruk hebben dat het een lastige klus gaat worden om ongezien hun slag te slaan, gaan ze meestal verderop kijken. Zorg er dus voor dat jouw woning niet de zwakste schakel is. Beveilig je woning met kwalitatief hoogwaardig deurbeslag om inbrekers te weren.

Een inbraak brengt heel wat teweeg. Niet alleen is er vaak sprake van materiële schade, meestal ben je ook een aantal kostbaarheden kwijt. Vaak zijn dat bovendien zaken waaraan dierbare herinneringen kleven. Om nog maar te zwijgen over de emotionele schade die een inbraak veroorzaakt. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat het dievengilde besluit om jouw huis links te laten liggen. Een volledige garantie daarop is niet te geven, maar goed deurbeslag kan al een flinke stap in de juiste richting zijn. Let daarbij op de informatie van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Deze organisatie bewaakt de kwaliteit van producten in de bouwnijverheid. Kort samengevat wordt met sterren aangegeven hoe goed deurbeslag weerstand biedt tegen inbraak. Hoe meer sterren, hoe beter je beschermd bent.

Snel geregeld voor een veilig gevoel

Het vervangen van het deurbeslag is een relatief eenvoudige manier om het inbrekers moeilijk(er) te maken. Het is snel geregeld en vergroot het gevoel van veiligheid in eigen huis. Dat kan een hoop slapeloze nachten schelen. Hoewel de piek in het aantal woninginbraken altijd in de wintermaanden ligt, omdat het dan vroeg donker is, worden ook in een maand als juni nog altijd zo’n 2500 woninginbraken gepleegd. En vergis je niet, vaak is een inbreker gewoon iemand uit je eigen woonwijk. Iemand die de situatie kent en precies weet waar iets te halen valt.

Nieuwe trend in deurbeslag

Ook op het gebied van deurbeslag heb je te maken met trends. Het moet allemaal veilig zijn, maar het ook wil ook wat, toch? Een zwarte deurklink geeft bijvoorbeeld een net iets chiquere uitstraling. Zo krijgt je huis een stoer en modern tintje, terwijl je tegelijk ook zo optimaal mogelijk beveiligd bent tegen inbrekers. De laatste tijd bestellen steeds meer woningbezitters zwart deurbeslag, omdat het tijdloos oogt en eigenlijk bij elk type deur goed past.

Reacties