6 tips om je alarmsysteem ’hackerproof‘ te maken

Vele Nederlanders maken gebruik van alarmsystemen om zichzelf en hun huis te beveiligen tegen inbraak.

19 December 2021

Het beveiligen van het huis zit namelijk niet meer in het alleen aanschaffen van een goed alarmsysteem. Het is ook belangrijk dat het alarmsysteem hackerproof is. Want, helaas blijft het vandaag de dag niet bij ’gewoon’ inbreken. ’Digitaal’ inbreken komt steeds vaker voor. De vraag is of we zelf iets kunnen doen om digitale inbrekers te slim af te zijn.

Wat kun je zelf doen?

Het is een goed idee om je alarmsysteem goed te beveiligen tegen hackers. Met deze tips van Verisure maak je het de digitale inbrekers niet makkelijk.

1. Neem een ingewikkeld wifi-wachtwoord

Vaak probeert een ‘digitale inbreker’ als eerste om het wachtwoord te hacken. Mensen denken vaak dat dit buiten hun macht ligt, maar dit is zeker niet het geval. Probeer korte of voor de hand liggende paswoorden links te laten liggen en kies voor de moeilijke weg.

2. Apart wachtwoord voor vrienden en familie

Als je vrienden of familie toegang geeft, laat ze dan niet je gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken. Maak voor hen een aparte gebruikersnaam en wachtwoord aan. Dan kun je de toegang als het nodig is uitschakelen. Je loopt hiermee niet het risico dat je wachtwoord in verkeerde handen komt.

3. Maak gebruik van twee-stapverificatie

Houdt het niet bij één beveiliging, maar zet nog een extra beveiliging in, zoals een extra code gecombineerd met gezichtsherkenning en/of een vingerafdruk. Dit maakt het voor de hacker lastiger om in te breken.

4. Kies voor kwaliteit

Kies voor een alarmsysteem dat beschikt over een ‘EN 50131’-certificaat. Dit is de Europese norm voor alarmsystemen en is de garantie dat je een betrouwbaar product hebt dat goed beveiligd is tegen hackers.


5. Installeer op tijd de updates

Voor een goede beveiliging is het belangrijk dat ieder onderdeel van het alarmsysteem, dat verbonden is met het internet, voorzien is van de laatste update. Controleer dit regelmatig. Of check of de notificaties van je slimme alarmsysteem aan staat. De updates zorgen ervoor dat je altijd beveiligd bent.

6. Zorg voor een goed gecertifieerd beveiligingssysteem

Een alarmsysteem is verbonden met het internet wat ervoor zorgt dat het makkelijker is om digitaal in te breken. Onderdelen communiceren onderling met een bepaalde code die eenvoudig te kraken is. Verisure, marktleider op het gebied van beveiligingssystemen, heeft er bewust voor gekozen om gebruik te maken van het 'EN 50131’-certificaat. Dit beschermt tegen digitale inbraak, hackers en daarnaast ook de bedrijfs- en persoonsgegevens.

Meer informatie: www.verisure.nl

Reacties