Foto: Kunstgras-op-je-balkon

Kunstgras op je balkon

Een balkon, klein of groot, moet voorzien worden van een goede bodem. De meeste balkons bestaan simpelweg uit beton en zijn daardoor ruw, kaal en saai.

Een ondergrond van kunstgras ziet er mooi uit, ook als het gaat om een relatief klein oppervlak. - Bron: www.gardengrass.com

Veel mensen willen dan ook graag een andere ondergrond op hun balkon, zodat ze er meer van kunnen genieten. Toch zijn er in Nederland nog maar weinig mensen die weten dat kunstgras ook voor balkons een geweldige optie is. Tuinenkunstgras.nl legt uit waarom.


Zowel voor kinderen als huisdieren is de ondergrond van kunstgras heerlijk zacht en flexibel - Bron: www.gardengrass.com

Zacht en verend

In de eerste plaats is een balkon dat voorzien is van kunstgras veel lekkerder om op te lopen dan beton. Vooral als je kinderen hebt is kunstgras erg prettig, want hieraan kunnen ze zich niet bezeren. Het is een verende, flexibele ondergrond die aanvoelt als natuurgras. Zo heb je op het balkon echt het gevoel buiten in een mini-tuintje te zitten. Heerlijk toch?

SfeerMet wat fijne planten erbij is dit balkon een schattig mini-tuintje geworden - Bron: www.gardengrass.com

Het groene gras roept automatisch een sfeer op van gezelligheid en warmte. Waar koud beton het balkon veranderd in een plaats waar je alleen even komt om te roken of de was op te hangen, kun je met kunstgras echt genieten van een heerlijke sfeer. Het kunstgras maakt van je balkon een plaats om van te genieten, bijvoorbeeld door lekker een boek te lezen.

Door het eenvoudige onderhoud en de lange levensduur wordt kunstgras veel gebruikt bij hotels
Door het eenvoudige onderhoud en de lange levensduur wordt kunstgras veel gebruikt bij hotels - Bron: www.gardengrass.com

Onderhoud

Net als beton heeft ook kunstgras verrassend weinig onderhoud nodig. Af en toe kan het kunstgras gespoeld worden door er een emmer water op te gooien of de tuinslang erop te zetten. Het vuil loopt dan samen met het water weg door de regenafvoer. Verder blijft kunstgras heel lang mooi en houdt het gegarandeerd vijftien tot twintig jaar de originele, vrolijke kleur.

Dit kunstgras is nauwelijks van echt te onderscheiden

Dit kunstgras is nauwelijks van echt te onderscheiden - Bron: www.gardengrass.com

Reacties