Foto: verbouwen-afval

7 Handige producten voor een verbouwing

Of je nu een muur opnieuw wilt verven of een nieuwe vloer wilt leggen; deze essentiële spullen zullen ervoor zorgen dat het werk efficiënter en gemakkelijker wordt.

Marlou 16 November 2023

Het starten van een verbouwingsproject kan vaak een ontmoedigende taak zijn, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste hulpmiddelen. Maar maak je hierover geen zorgen, want wij hebben een lijst samengesteld van 7 handige producten die elke doe-het-zelver of professional zou moeten hebben voor een verbouwing.  

Een high tack kit

De high tack kit is een echte alleskunner onder de bouwmaterialen. Deze supersterke lijm heeft een hoge aanvangshechting, waardoor je geen ondersteuning nodig hebt bij verticale toepassingen. Dit is perfect voor het vastplakken van zware muurdecoraties of het monteren van verschillende materialen. Het beste van alles is dat deze lijm snel droogt en gemakkelijk te gebruiken is, wat je project zowel efficiënter als makkelijker maakt. Bovendien is deze kit ook nog eens watervast, waardoor het ideaal is voor badkamers of andere vochtige ruimtes. Als je dus iets stevig wilt bevestigen, is een high tack kit de perfecte keuze.

Verf
Verf is een essentieel onderdeel van elke verbouwing. Het biedt je de mogelijkheid om ruimtes tot leven te brengen met kleuren en texturen die passen bij jouw stijl. Verf kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en is beschikbaar in een verscheidenheid aan afwerkingen. Daarnaast is het gemakkelijk aan te brengen en droogt het snel, waardoor je projecten op tijd afgerond worden. Zorg ervoor dat je kwaliteitsverf kiest voor een duurzaam en professioneel resultaat. Vergeet ook niet om de juiste kwasten of rollen te kiezen voor een soepele en gelijkmatige toepassing.

Bescherming voor je vloer en meubels
Bescherming van je vloerbedekking is een cruciaal aspect van elke verbouwing. Of je nu tapijt, laminaat of hardhout hebt; je moet het beschermen als je gaat schilderen of doe-het-zelven. Doe een plastic folie op je vloer en over je meubels als je de muren en/of het plafond gaat sauzen. Kies voor een steviger materiaal als dik plastic of karton als je gaat breken of met de meubels moet sjouwen. Het zou jammer zijn als na je verbouwing je vloer onder de verfvlekken of krassen zit. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor je meubels. Kies dus een goede afdekfolie of ander materiaal om dit te voorkomen.

Een waterpas

Een waterpas is een onmisbaar hulpmiddel bij elke verbouwing. Het helpt je om oppervlakken perfect horizontaal of verticaal te krijgen. Dit is cruciaal voor het ophangen van kunst, het plaatsen van meubels of het tegelen van een wand. Een goede waterpas is gemakkelijk in gebruik en zeer nauwkeurig, zodat je met vertrouwen kunt werken en precies weet dat alles op de juiste plek en onder de juiste hoek staat. Zorg ervoor dat je altijd een waterpas bij de hand hebt zodat je verbouwingsprojecten een stuk soepeler verlopen.

Plamuurmessen
Plamuurmessen zijn een must voor elke doe-het-zelver. Of je nu oude verf verwijdert, gaten vult, of oppervlakken glad maakt voor het schilderen, een goed plamuurmes maakt het werk een stuk eenvoudiger. Ze zijn in diverse maten beschikbaar, dus het is handig om een setje te hebben om aan al je behoeften te voldoen. Het juiste plamuurmes kan je helpen om de klus efficiënter te voltooien en een beter eindresultaat te bereiken. Vergeet niet om je messen na gebruik goed schoon te maken en te drogen om roest en slijtage te voorkomen. Met het juiste onderhoud ga je plamuurmessen jarenlang meegaan.

Een zaag
Een zaag is een essentieel gereedschap voor elke verbouwing. Of je nu hout, metaal, of plastic moet snijden; de juiste zaag kan de klus klaren. Er zijn verschillende soorten zagen voor verschillende taken, zoals handzagen, cirkelzagen, en decoupeerzagen. Het hebben van de juiste zaag voor de klus kan je niet alleen tijd besparen, maar ook zorgen voor een nauwkeuriger en netter resultaat. Vergeet niet om je zaag na gebruik grondig schoon te maken om een lange levensduur te garanderen.

Een schroevendraaierset
Een schroevendraaierset is cruciaal voor bijna elke verbouwing. Of je nu meubels monteert, elektrische fittingen installeert, of gewoon iets moet aanpassen; een betrouwbare set schroevendraaiers is onmisbaar. Een goede set bevat zowel platte als kruiskopschroevendraaiers in verschillende maten, zodat je voorbereid bent op elke klus die op je pad komt. Zorg ervoor dat je een set kiest met comfortabele, niet-slip handvatten voor een veilige grip en een betere controle.

Al met al zijn deze zeven producten onmisbaar voor elke verbouwing. Het hebben van de juiste gereedschappen kan het verschil maken tussen een soepele en succesvolle verbouwing of frustratie en vertraging.  Nu je goed voorbereid bent, is het tijd om aan de slag te gaan en je verbouwing tot een succesvol einde te brengen!

Reacties