Hoe reinig ik mijn schaduwdoek?

In dit artikel geven wij tips voor het reinigen van je schaduwdoek. Door het goed onderhouden van je schaduwdoek kun je er zo lang mogelijk van genieten.

Haal het schaduwdoek op tijd naar binnen

Allereerst is het belangrijk om het schaduwdoek op tijd naar binnen te halen. De schaduwdoeken zijn bedoeld om in het zomerseizoen buiten te hangen. Zodra de zonnige dagen in de herfst voorbij zijn, is het tijd om het schaduwdoek eraf te halen. Het is belangrijk om het doek schoon en droog op te bergen.

Het reinigen van een waterdoorlatend schaduwdoek

Een waterdoorlatend schaduwdoek kun je makkelijk schoonmaken met warm water, schoonmaakmiddel en een borstel. Breng met de borstel het sopje van warm water en een beetje schoonmaakmiddel aan op de schaduwdoek. Zo kun je ook meteen vogelpoep of ander vuil iets losmaken van het doek. Laat het warme water met het schoonmaakmiddel even op het doek inwerken. Je kunt vervolgens het doek met een tuinslang schoonspuiten. Berg het schaduwdoek altijd droog op.

Wat je vooral niet moet doen:

Gebruik geen groene zeep, want dit laat juist een vet laagje achter waarop algen, schimmel en vuil zich graag hechten. 

• Gebruik hogedrukspuit niet te dicht op het doek.
• Doe je schaduwdoek nooit in de wasmachine.
• Berg het schaduwdoek nooit vochtig of nat op.

Het reinigen van een waterdicht schaduwdoek

Het doekmateriaal van onze waterdichte schaduwdoeken is voorzien van een vuil- en schimmelwerende PU-coating. Behandel dit doek daarom NOOIT met een borstel of chemicaliën, dit tast de coating aan. Maak het doek schoon met warm water en een spons of een doekje. Laat het warme water even op het doek inwerken en verwijder voorzichtig het vuil.

Bij hardnekkig vuil kan het doek met een speciale reiniger behandeld worden. Het schaduwdoek moet na zo’n behandeling opnieuw geïmpregneerd worden om het weer waterdicht te maken.

Wat je vooral niet moet doen:
• Waterdichte doeken kunnen niet gereinigd worden met een hogedrukspuit.
• Doe je schaduwdoek nooit in de wasmachine.
• Berg het schaduwdoek nooit vochtig of nat op.Wat je vooral niet moet doen:
• Waterdichte doeken kunnen niet gereinigd worden met een hogedrukspuit.
• Doe je schaduwdoek nooit in de wasmachine.
• Berg het schaduwdoek nooit vochtig of nat op.

Het opbergen van een schaduwdoek

 Als het doek schoon is laat het dan goed opdrogen. Vervolgens kun je het doek oprollen, als je het doek opvouwt dan komen er vouwen in, en het opbergen op een droge plek. Zo ben je er zeker van dat jij bij de eerste zonnestralen van het volgende seizoen weer kunt genieten van jouw schaduwdoek.

Wanneer je het doek liever niet zelf schoonmaakt zijn er ook mogelijkheden om het doek professioneel te laten reinigen. Wil je hier meer informatie over vul dan het contactformulier in.