Alles over zonwering

Ontdek hier alles over de soorten zonwering en wat hier de voordelen van zijn.

12 Augustus 2021

Eigenlijk heeft het woord zonwering geen uitleg nodig, want het weert simpelweg de zon. Maar toch is de ene zonwering de andere niet en komt er nog wel heel wat bij kijken. Zo zijn er verschillende soorten zonweringen die op verschillende manieren kunnen worden ingezet. 

Soorten zonwering

Zonwering komt in verschillende soorten en maten. Zo is er direct al een een onderscheid te maken tussen binnen- en buitenzonwering. Onder binnenzonwering vallen bijvoorbeeld (horizontale) jaloezieën, vouwgordijnen, rolgordijnen of plisségordijnen. Buitenzonwering wordt logischerwijs aan de buitenzijde van het huis of pand geplaatst. Bij buitenzonwering wordt vaak onderscheid gemaakt in uitvalschermen, ritsschermen, screens, rolluiken, terrasschermen en markiezen. Zo bestaat er een ruime keuze in soorten zonwering en is er voor elke situatie een geschikte oplossing.

Waarom zonwering?

Het eerste voordeel van binnenzonwering is dat het uiteraard de zon buiten houdt, waardoor de warmte wordt buitengesloten. Ook zorgt binnenzonwering voor een stukje privacy in jouw woning wanneer je binnen zit. Door de mogelijkheid om zelf de zon buiten te sluiten, controleer jij de warmte en lichtinval in jouw huis. Ook voor buitenzonwering is het uiteraard de bedoeling om de zon buiten te sluiten uit de woning of het pand. Naast het uitsluiten van de zon, zorgt buitenzonwering ook voor een stukje privacy en voor een mooie uitstraling van jouw woning of pand.

Mogelijkheden voor zonwering

Wanneer je de juiste zonwering hebt gevonden, dan is het vaak mogelijk om deze op maat te bestellen. Zo heb je altijd passende zonwering voor jouw situatie en zit je niet met onhandige standaard maten. Met verschillende stijlen, kleuren en materialen wordt er niet alleen voor gezorgd dat de zonwering jou in de schaduw houdt, maar heeft het ook een unieke uitstraling. Of je nu kiest voor binnenzonwering of buitenzonwering, de mogelijkheden zijn bijna oneindig bij het op maat laten maken. Zodoende kan je zonwering volledig aan laten sluiten op jouw wensen.

Zonwering kopen

Wil je zonwering kopen, maar weet je nog niet precies alle mogelijkheden en verschillende soorten die er zijn, laat je dan adviseren door een specialist die jou alles kan vertellen over zonwering. Zo is bijvoorbeeld Zonwering Nijverdal een zonwering specialist in de omgeving Twente en Salland die jou voorziet van het beste advies over binnen- en buitenzonwering en maken deze producten ook geheel voor jou op maat.

Reacties