Foto: tuin-aantrekkelijk-mogelijk-maken

Hoe kan jij jouw tuin zo aantrekkelijk mogelijk maken?

Een tuin aantrekkelijk maken door tuinmeubelen, decoratie en verlichting. Handig om tuinmeubelen bij een tuinen speciaalzaak als Fonteyn aan te schaffen.

De lente is aangebroken in Nederland, met als gevolg dat men de zomerkriebels krijgt. Steeds vaker gaan mensen naar buiten om op een terras een borreltje te drinken. Dit is een perfecte gelegenheid om met vrienden of familie bij te praten en te ontspannen. Toch betekent dit niet dat wij de deur uit moeten om te ontspannen. Het aantal tuineigenaren stijgt namelijk nog jaarlijks. Deze gelukkige tuineigenaren hoeven helemaal niet de deur uit voor ontspanning, dit kan gewoon vanuit hun eigen tuin. Het mooie is dat deze mensen privacy hebben om te doen wat zij zelf willen. Lekker ontspannen een ijskoud drankje drinken, zittende op een comfortabele loungeset. Op een zomerse dag is het ook heerlijk om leuke spelletjes te spelen met de kinderen. Nodig vrienden en familie uit om te barbecueën, of ga zonbaden op uw grasveldje. Er zijn te veel mogelijkheden om op te noemen. Toch is het zo dat men pas optimaal kan genieten wanneer een tuin gezellig gemaakt is. De volgende tips geven inzicht in het gezellig maken van een tuin voor de aankomende zomer.

Decoratie en verlichting

Geef jouw tuin een gezellige sfeer door gebruik te maken van decoratie en verlichting. Vaak raken gasten maar ook de huiseigenaren blij van kleine lichtjes wanneer ze ’s avonds de tuin ingaan. Denk bijvoorbeeld aan kleine potjes met waxinelichtjes verspreid door de tuin. Naast de gehele functie van het lichtgeven, zullen deze potjes ook bijdragen aan de gehele ambiance. Vaak gebruikt men deze techniek bij tuinfeestjes/barbecues. Een andere techniek die bijdraagt aan een verlichte tuin is het omwikkelen van een boom met kleine lampjes. Natuurlijk heeft niet iedereen een boom dus een schutting voldoet ook. Naarmate de avond vordert en het donkerder het wordt, zullen deze lampjes tot hun recht komen.
Naast verlichting kan men ook gebruik maken van leuke decoraties zoals boeketjes. Deze boeketten kunnen overal geplaatst worden, maar ze komen perfect tot hun recht op sta- en diner tafels. Wanneer bloemen niet jouw ding zijn kunnen er natuurlijk ook alternatieve gebruik worden. Denk aan gezellige beeldjes die perfect passen bij jouw stijl. Hou je van een beetje gekkigheid, dan zijn er genoeg beeldjes om een tuin op te leuken. Dit zijn echter maar voorbeelden, probeer een eigen stijl te creëren die jij mooi vindt. Per slot van rekening zal jij degene zijn die dagelijks door de tuin loopt.

Fijne tuinmeubelen om te hebben

Het gebruik van tuinmeubelen is ontzettend belangrijk wanneer men een tuin gezellig probeert te maken. Hier kan gedacht worden aan diner tafels, ligstoelen, banken, zitzakken, zwembadjes noem het maar op. Het is heerlijk om te genieten van de avondzon, nadat je met vrienden/familie buiten hebt gegeten. Om dit genot uit te rekken kan er een vuurkorf gekocht worden. Zo kunnen jij en jouw gasten langer van de natuur genieten. De korf houdt mensen warm maar het zorg ook voor een leuke sfeer. Rondom het vuur komen de leukste verhalen en grapjes. Denk aan marshmallows eten met de kinderen. Zo zijn er genoeg mogelijkheden om een tuin zo gezellig mogelijk te maken. Het begint allemaal bij de juiste tuinmeubelen, verlichting, decoratie en natuurlijk lieve gasten om dit mee te delen.

Reacties