Hoe zorg jij voor daglicht onder jouw donkere terrasoverkapping?

Solatube is de oplossing voor jouw donkere terrasoverkapping!

05 Juni 2019

Hoewel het nu soms nog wat fris is buiten, staat de zomer weer snel genoeg voor de deur! Wellicht ben je al bezig om jouw tuin, terras en veranda zomerklaar te maken. Zo niet, geen zorgen. Je hebt nog tijd genoeg. Heb jij wel eens nagedacht over de donkere ruimte onder jouw veranda of terrasoverkapping? Er bestaat namelijk een oplossing die je daglicht brengt, zonder inkijk van buitenaf.

Een Solatube daglichtbuis creëert daglicht onder je terrasoverkapping of veranda. Naast dat het een duurzame oplossing is, is het ook een slimme manier om ruimtes bij jouw thuis te verlichten. Zo heeft een Solatube een kleine diameter op het dak, maar brengt in verhouding verrassend veel daglicht. Dankzij het ontwerp van het systeem heb je geen last van inkijk van buitenaf! Het fijne aan het daglichtsysteem is dat er geen warmte naar buiten toe verloren gaat (in de winter) en geen warmte toelaat naar binnen (in de zomer). Onderhoud is nauwelijks nodig. De koepel is voorzien van een speciale zelfreinigende coating, waardoor vuil wordt afgestoten.

Verplaats het daglicht

Hoe een daglichtbuis werkt? De koepel op het dak vangt het daglicht op. De buis, van reflecterend aluminium, zorgt voor lichtweerkaatsing en transport naar de gewenste ruimte. De afwerking van het systeem wordt gevormd door de plafondplaat. Deze plafondplaat zorgt voor de diffuse verspreiding van het daglicht en is verkrijgbaar in verschillende designs. Door dit ontwerp kunnen er geen insecten in of onder de afwerking blijven hangen; ideaal!

Andere opties in huis

Genoeg daglicht onder je veranda of terrasoverkapping, maar niet in andere ruimtes van het huis? Ook ruimtes zoals woonkamer, gang, inloopkledingkast, garage of zelfs kelder zijn geen enkel probleem om op deze manier te verlichten. Bekijk eens de 360 graden tour of galerij voor de vele mogelijkheden van Solatube Home, waaronder advies en installatie.

Klik hier voor meer informatie.