Foto: press_2013//drijvende-tuin.jpg

Dobberen op je drijvende tuin!

U heeft een woonboot of een droomhuis op of aan het water. En toch mist u iets: een tuin. Een appelboom om uw eigen vruchten te kunnen plukken.

U heeft een woonboot of een droomhuis op of aan het water. En toch mist u iets: een tuin. Een appelboom om uw eigen vruchten te kunnen plukken.

Een moes- of kruidentuin. Uitzicht op een kleurig struikgewas. Een grasveld om heerlijk op te luieren. De oplossing: een drijvende tuin: een echte tuin, drijvend op water.

Een oer-Hollands, nieuw concept!

Nederland is een waterland. We lopen voorop als het gaat om watertechnologie. We zijn een groen land. Maar voor Drijvende Tuinen kan het niet groen genoeg zijn. Drijvende Tuinen, het nieuwe bedrijf van kunstenaar Arno Baan en waterbouwkundig ingenieur Marius Palsma, verenigt water en groen. Het resultaat: een nieuw, ijzersterk en oer-Hollands concept!

De trendsetter van de buurt

Een drijvende tuin bestaat uit kunststof modules die in elke gewenste maat en vorm gemaakt kunnen worden. Op het fundament met een draagvermogen van minimaal 300 kg per m2 wordt een laag van maximaal 30 cm aarde gestort. Vervolgens wordt de tuin naar wens en in gezamenlijk overleg beplant. Het resultaat: een onverwoestbare tuin die meer dan een mensenleven lang meegaat. Een tuin die niet slijt en niet rot. Duurzaam dus. O ja, we zouden het zelf bijna vergeten: een originele blikvanger. Voor de eigenaren is het even wennen. Ineens zijn ze de trendsetters van de buurt.

Vergeet niet de appelboom te snoeien

Want op een drijvende tuin kunt u alles doen wat u in een ‘traditionele’ tuin ook kan. Erg in trek zijn bijvoorbeeld kleine (gevel)tuintjes. Woonbootbezitters schakelen Drijvende Tuinen in voor een groene afscheiding met de buren. Toch een mooie manier om de privacy te waarborgen.

 

Een drijvende tuin heeft nauwelijks onderhoud nodig. Het enige wat u in de gaten moet houden, is de begroeiing. Af en toe de appelboom snoeien. Op tijd de walnoten rapen. Het gras maaien. Tenzij u natuurlijk houdt van zo’n leuke laat-maar-waaientuin. Wat we maar willen zeggen: wij verzorgen elke drijvende tuin van idee tot en met aanleg en desgewenst het onderhoud.

Reacties