Robomow RX50: De nieuwe slimmerik van de familie

Robomow breidt zijn RX-reeks uit met een nieuwe compacte robot, de RX50.

Robomow RX50: De nieuwe slimmerik van de familie

Robomow breidt zijn RX-reeks uit met een nieuwe compacte robot, de RX50. Met een maaibereik tot 500 m² is het nieuwe model geschikt voor gezinnen met middelgrote en grote tuinen.

 Met een autonomie van 180 minuten en een maaibereik tot 500 m² is de RX50 een aanvulling op Robomows succesvolle RX-reeks, bovenop de RX20 (300 m²) en de RX12u (250 m²). Dit vlaggenschip legt met een krachtige 12V Li-Ion herlaadbare batterij de lat nog wat hoger op gebied van comfort. Dankzij de gepatenteerde mulchreiniger, de enige op de markt, verwijdert de RX50 automatisch grasresten tijdens het maaien en maakt hij dus zelf zijn maaidek schoon.

Stabiel op elke ondergrond

De RX50 is nog wendbaarder dankzij het unieke metalen glijoppervlak, waardoor hij rap elke hindernis in het gazon overwint. Deze topmaaier met maximale wendbaarheid is daarom ook inzetbaar in smalle doorgangen en kleine hoeken. Niet alleen op droog gras trouwens, maar ook op een natte ondergrond heeft de Robomow alles onder controle: de nieuwe, speciaal ontworpen Spike Wheels bieden stevige grip op een vochtige bodem.

Snel klaar dankzij het krachtige mes

Het krachtige stalen mes laat er geen gras over groeien en heeft een maaihoogte van 15 tot 45 mm en een maaibreedte van 18 cm. Het gras wordt zo fijn vermalen dat het op een natuurlijke manier snel vergaat. Water en mineralen komen terug in de bodem terecht voor een prachtig, gezond gazon! Het vervelende samenharken van het maaisel is voorgoed verleden tijd.

Betere prestaties, minder onderhoud

Doordat het maaidek van alle robots uit de RX-reeks in een zwevende positie is opgehangen, kan de machine zich perfect aanpassen aan nagenoeg elk soort terrein. Het resultaat na elke maaibeurt, ook op atypische ondergrond, is een grasmat die er piekfijn bij ligt. De robotmaaiers kunnen ook worden uitgerust met een mulchreiniger. Dat maakt ze de enige grasmaaiers met een gepatenteerde zelfreinigende technologie om grasmaaisel te verwijderen terwijl het toestel beweegt. Resultaat: betere prestaties en minder onderhoud!

Smart is de toekomst

Alle maaiers uit de Robomow RX-reeks (met uitzondering van de RX12u) kunnen bediend en bestuurd worden met een smartphone. De maaiers in de Pro-uitvoering kunnen daarnaast ook via een webapp of Alexia-stemcontrole aangestuurd worden. De RX50 Pro S is de meest comfortabele uit de reeks. Deze maaier is uitgerust met RoboHome, dat dienstdoet als een beschermkap en met de nieuwe RoboConnect. Hiermee kan verbinding gemaakt worden met de cloud-based Amazon Alexa-stemcontrole, waarmee de robot via stemgeluid kan worden aangestuurd. Amazon Alexa biedt een waaier aan commando’s via de Robomow Alexa-functies.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt.