“Alexa, laat de Robomow...”

Smart is de toekomst: je Robomow luistert naar Alexa!

“Alexa, laat de Robomow mijn gazon maaien!”

Met de lancering van de RC312 Pro S in augustus 2018 werd Robomow de eerste leverancier op de markt die robotmaaiers aanbiedt die reageren op Amazon Alexa-stemcontrole.

Robomow lanceert in 2019 verschillende modellen die reageren op Amazon Echo-toestellen. Behalve starten en stoppen, omvat de stemcontrole nog een breed gamma aan andere bedieningsopties voor de komende modellen. Via Alexa kun je de robotmaaier vragen naar de laatste maaibeurt, waar hij zih bevindt, wat hij aan het doen is, en wanneer hij de volgende maaibeurt plant. Opgelet: commando’s geven aan Robomow via Alexa werkt alleen met de door Alexa ondersteunde talen. Deze zijn momenteel: Engels, (Canadees) Frans, Duits en Japans.

Nog meer comfort

Voor wie helemaal wil kunnen ontspannen terwijl het gras gemaaid wordt, kan Alexa zelf alle bedieningsmogelijkheden voorlezen. Bovendien kan Alexa het lopende maaiprogramma beïnvloeden, bijvoorbeeld door Robomow terug naar zijn basisstation te sturen als er onverwacht familie of vrienden op bezoek komen. Via stemcontrole kan het geplande programma verder veranderd worden of uitgebreid worden tot andere zones.
Als Robomow terug naar zijn basisstation is gestuurd, blijft hij daar tot hij volledig is opgeladen. Als het batterijniveau 100% heeft bereikt, begint hij opnieuw te maaien in het voorziene programma. Voor een langere pauze kan het automatisch maaien uitgeschakeld worden met eveneens een commando via Alexa.

Charmante extra’s

Smart is de toekomst: tot nu toe was Robomow al beschikbaar met smart control via een mobiele app en de MyRobomow webapp, die beschikbaar is voor telefoon, tablet en pc. Met de introductie van het Amazon Alexa-stemcontrolesysteem kunnen Robomow robotmaaiers nog beter worden geïntegreerd in smarthomesystemen. Zo wordt het gemakkelijker dan ooit om het intelligente controlesysteem thuis te gebruiken. Daarnaast kan Alexa helpen om je Robomow beter te leren kennen. Desgevraagd kan Alexa zeggen hoe het met de robot gaat en wat zijn volgende maaiprogramma is. Verrassend genoeg geeft Alexa soms ook grappige of verhelderende antwoorden over het leven van de robot. Vraag maar eens of Robomow graag maait en ontdek het antwoord!

RoboConnect+ accessoire

Sommige Robomow-modellen zijn standaard al zo gebouwd dat ze reageren op Alexa-stemcontrole. De overige maaiers kunnen eenvoudig getuned worden door het RoboConnect+ accessoire te laten installeren. Dat is een module die de robot in staat stelt om signalen te ontvangen van Amazon Echo-toestellen zodat Robomow-klanten kunnen genieten van het gebruiksgemak van moderne, stembediende robotmaaiers.

 

Meer informatie? Klik hier voor onze website!