Oppepper voor de najaarstuin

Powervoeding voor planten en gazon

05 September 2020

Groei, bloei, maai- en snoeibeurten en een flinke portie zon… De zomermaanden vragen veel kracht en energie van de tuinbeplanting en het gazon. Het is daarom belangrijk om na een uitputtende groeiperiode goed te voeden. Tuinspecialist DCM presenteert voedingen voor gazon en tuinplanten in het najaar. Je strooit de voedingskorrels 1x in september en het effect is tweeledig: de planten krijgen voldoende weerstand tegen een koude (en vaak natte) winter en komend voorjaar heb je veel minder kans op uitval van planten of mos en onkruidgroei in het gazon. De meststoffen, die ook door hoveniers gebruikt worden, hebben een fijne korrel waardoor de powervoeding razendsnel in de bodem wordt opgenomen.

Gazonvoeding

Door wekelijks te maaien, krijgt het gazon veel te verduren. Bovendien is de kans groot dat door zomerhitte (en droogte) het gras haar diepgroene kleur verliest. DCM Gazonmeststof Najaar is ontwikkeld voor elk type gazon. Dankzij het hoge kaliumgehalte krijgt het gras weer kracht en is het bestand tegen guur herfst- en winterweer. De natuurlijke voeding houdt het gazon dicht waardoor en er geen ruimte komt voor mos of onkruid. Niet alleen een fraai gezicht, maar ook een betere groeistart straks in het voorjaar.

Plantenvoeding

Om bomen, heesters, struiken, hagen en andere tuinplanten goed de winter in te laten gaan, heeft DCM speciale voeding ontwikkeld. De biologische Tuinmeststof Najaar verbetert het microbieel bodemleven, bevordert de gezondheid van de planten en zorgt dat ze ‘afgehard’ de winter in gaan. De beplanting is dan in topconditie en beter bestand tegen bijvoorbeeld sneeuw en vorst. Bij het aanbreken van de lente hebben ze stevige groeivoorsprong.

Strooi goed

Het voeden van tuinplanten en gazon is een eenvoudig klusje. Je maakt gebruik van de handige strooigaten aan de zijkant van de verpakking en verdeelt de voeding gelijkmatig. De kleine gazonkorrels vallen diep in het gazon. Zorg dat de tuinmestkorrels op de grond terecht komen en niet op de planten zelf. Vervolgens hark je de korrels lichtjes door de grond. Als het niet binnen 24 uur gaat regenen, geef je water om te zorgen dat de voeding snel door de bodem wordt opgenomen. Op een flink gazon bespaar je tijd door gebruik te maken van een strooiwagentje.

Verkoopinformatie

DCM Gazonmeststof Najaar is o.m. verkrijgbaar bij tuincentra vanaf € 8,50 (1,5 kg voor 30 m2). DCM Tuinmeststof Najaar heeft een verkoopadviesprijs vanaf € 12,25 (3 kg voor 60 m2). Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op www.dcm-info.nl.

 

Reacties