Foto: 2017/Wonen.nl_5 tips om fit en gezond te worden vanuit huis, gooi het roer om....jpg

5 tips om fit en gezond te worden vanuit huis, gooi het roer om!

In de huidige tijd ligt de nadruk op fit zijn en gezond leven. De (sociale) media schotelen ons dagelijks plaatjes voor van het perfecte leven en lichaam.

Bij de meeste mensen zakt de moed ze al een beetje in de schoenen bij de gedachte wat daar allemaal voor nodig is om zover te komen. En wat dat kost.

Maar de truc is om een aantal kleine dingen te wijzigen in je leven en je wordt vanzelf een stuk gezonder. Dat gaat gemakkelijker dan je denkt en het kan allemaal vanuit huis.

1. Het huishouden doen is ook een workout

Poetsen en alle andere taken van het huishouden horen nu eenmaal bij het dagelijks leven, maar je kunt dit eenvoudig iets aanpassen zodat het een een workout oplevert. Sommige klusjes zijn al extra inspannend, zoals ramen lappen, het schrobben van de vloer. Maar de lichtere werkjes krijgen meer effect als je ze sneller doet dan normaal. Time jezelf hoe snel je de kamer kunt stofzuigen of stoffen. Op die manier verbrand je veel meer energie.

2. Maak nieuwe en gezonde recepten

Ook met koken zijn de meesten van ons gewoontedieren, we koken vaak hetzelfde. Of we halen altijd hetzelfde van de afhaalchinees of snackbar. Met een beetje tijd en moeite kun je zelf gezonde en slanke gerechten maken. Misschien lijkt het je een dure aanpassing maar volgens website Kortingbox is het voordeliger om gezond te eten dan om altijd gemaksvoeding te eten. Nog afgezien van alle koekjes, chips en andere dingen die we niet nodig hebben.

3. Verbouw je eigen groente

Tuinieren is ook een geweldige manier om calorieën te verbranden. Maak een hoekje van je tuin tot moestuin, dan kun je je eigen groente verbouwen. Dit is natuurlijk de meest gezonde keuze voor voeding. Je zult merken dat je het ook beter smaakt, er zit meer smaak aan. Als een groentetuin je teveel van het goede is, dan kun je ook kiezen voor een kruidentuin. Klein en overzichtelijk en verse kruiden zijn ook een duidelijk aanwinst voor je nieuwe manier van eten.

4. Help anderen klussen

Met verbouwen verbruik je heel veel energie. Als je eigen huis al helemaal af is, dan kun je je hulp bij anderen aanbieden. Als je aan het schilderen, stuken, laminaat aanleggen bent, dan vliegen de kilo’s eraf! Bovendien, als je handig bent in bepaalde klussen, zoals bijvoorbeeld tegelen, dan kun je daar ook een leuk bedrag mee bijverdienen.

5. Fitness en yoga thuis beoefenen

Alles wat je op de sportschool kunt doen, kun je ook thuis doen, zelfs al heb je niet van die grote apparaten tot je beschikking. Op YouTube vind je heel veel oefeningen die je zonder attributen kunt doen, en dat zijn echt niet de gemakkelijkste oefeningen.
Ook op YouTube vind je één van de meest bekende yoga-filmpjes: “Yoga with Adriene”. Het is in het Engels, maar als je gewoon meedoet met de bewegingen dan ben je al een heel eind.

Begin gewoon met het aanpassen van een aantal gewoonten en je zult zien dat het effect heeft!

Reacties