Kärcher hogedrukreinigers voor 3e jaar op rij als beste getest

Voor het derde jaar op rij worden enkele hogedrukreinigers van Kärcher uitgeroepen tot 'Beste Koop' en 'Beste uit de test'.

17 Mei 2019

Voor het derde jaar op rij kende de Consumentenbond de predicaten ‘Beste uit de Test’ en ‘Beste Koop’ toe aan enkele hogedrukreinigers van Kärcher. De Consumentenbond onderzocht onafhankelijk meer dan twintig hogedrukreinigers van verschillende merken. Kärcher voert de ranglijst aan met maar liefst vier modellen. In de top 10 staan in totaal zelfs acht Kärcher hogedrukreinigers. In de test zijn enkele nieuwe modellen opgenomen, maar het lukt deze nieuwkomers bij lange na niet om Kärcher van de troon te stoten, aldus de Consumentenbond.

De Consumentenbond beoordeelde de hogedrukreinigers onder andere op reinigingsprestaties, waaronder ook waterverbruik, gebruiksgemak, levensduur en geluid. Daarbij ging extra aandacht naar het risico op beschadigingen aan te reinigen oppervlakken. Voor die test werd op blauwe foamboards een zwarte verflaag aangebracht. Een goede hogedrukreiniger verwijdert die verflaag zonder het foamboard te beschadigen.

Met een score van 8,4 neemt Kärcher de eerste drie posities in op de ranglijst ‘Beste uit de Test’. De Kärcher K4 Premium Full Control Home, de Kärcher K5 Premium Full Control Plus en de Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home zijn voor het derde jaar op rij bekroond als 'Beste uit de Test' . Op het gebied van reinigingsprestaties én de levensduurtest (200 uur aan schoonmaakcycli) behaalden deze modellen de perfecte score. schoonmaakcycli) met een perfecte score.

De Kärcher K4 Premium Full Control werd tot ‘Beste Koop’ uitgeroepen. Ook dit model scoort hoog met een 10 op levensduur, en een 9,7 op waterverbruik.

Kwaliteit loopt als een rode draad door het productieproces bij Kärcher. Van de ontwikkeling tot en met de productie en service, er wordt continu gewerkt aan de beste reinigingsapparaten. Dat wordt bevestigd door de cijfers in de categorie reinigingsprestaties. Die variëren van 8,6 tot een ongeëvenaarde 9,1.

Het rapportcijfer 10, dat de vier bekroonde toestellen halen in de categorie levensduur, sluit bovendien perfect aan bij het duurzaamheidaspect dat Kärcher hoog in het vaandel heeft staan.

Meer informatie op www.karcher.nl

Reacties