Kärcher VC 5 Cordless

De VC 5 Cordless is een handstofzuigers die werkt op een accu. Doordat er geen snoer is kan je alle hoeken van je huis bereiken. Als je klaar bent met stofzuigen kan je de stofzuiger inschuiven zodat hij half zo groot is, handig voor het opbergen van de stofzuiger.

Even voorstellen...

Mijn naam is Roger en ik woon in Apeldoorn. Ik woon samen met mijn vriendin Loes en onze twee katten Thygra en Frasko in een knus appartementje. Ons huisje heeft dus vaak last van haren en stof wat soms lastig weg te zuigen is. Vandaar dat ik deze test graag uitvoer om te kunnen kijken of deze stofzuiger daar verbetering in brengt.

De eerste indruk

De stofzuiger kwam geleverd in een stevige kartonnen doos en de stofzuiger zelf zat goed verpakt en ik kon meteen de accu opladen. De stofzuiger is wireless en met een volle accu kun je 11 tot 40 minuten zuigen. Ligt eraan op welke stand je de stofzuiger gebruikt. Ik heb op de tweede stand het meeste gedaan deze week en de stofzuiger stopte na ongeveer 25 minuten. Dat is dus lang genoeg als je geen groot huis hebt. Wat ik wel mis is dat de stofzuiger niet aangeeft als hij bijna leeg is. Er zit geen extra accessoires bij om de banken en plinten te stofzuigen, dat is best wel jammer. Ook ben je bent verplicht om de filters te vervangen om de zoveel tijd. Dit is niet erg duurzaam.

Mijn ervaringen

Het uitpakken en installeren van de stofzuiger was erg makkelijk. Je hoeft alleen de stofzuiger op te laden en daarna kan je meteen aan de slag. Nadat ik de handleiding heb gelezen werd me duidelijk hoe je het makkelijkste de stofzuiger bediend en gebruikt. Omdat de stofzuiger 250 euro kost, had ik wel verwacht dat er extra accessoires bij zat. Helaas zaten deze er niet bij, dat vond ik wel erg jammer aangezien de kleine mondstukken handig zijn voor bankstellen en plinten. Ik heb afgelopen week alleen de vloerbedekking en banken gedaan en dat werkt prima op de tweede stand. De aankomende week ga ik mijn parketvloer doen met het parketmondstuk. Week 2: Een paar dingen waar we tegen aanlopen. Omdat de duur van de batterij erg kort is zou het handig zijn dat je er toch een snoer aan kan koppelen. Dan kan je nog verder stofzuigen maar dan niet draadloos. De vervangbare filter onderdelen zou je moeten kunnen wassen, dit is natuurlijk ook duurzamer. Ook maak je nu extra kosten door filters te kopen. Week 3: Eigenlijk is het apparaat prima. Wel vind ik het jammer dat je een paar onderdelen mist die wel bij andere stofzuigers zitten.

Weinig lawaai

Dat is echt een geweldige vooruitgang voor mij. Ik kan niet zo goed tegen het lawaai wat een stofzuiger maakt maar deze stofzuiger maakt amper lawaai. De VC 5 Cordless maakt alleen een wat hoger geluid, dat vinden de katten wat minder.

Conclusie

Het was leuk om drie weken deze stofzuiger te testen maar ik ben toch blij dat ik weer mijn oude stofzuiger met stekker kan gebruiken die alles zonder zorgen opzuigt. Ook omdat je toch elke keer denkt in tijdnood te komen zuig je toch wat gehaaster en stand 3 is echt een afrader omdat 11 minuten te kort is om te stofzuigen. Ook vind ik dat je voor 250 euro mag verwachten dat alles erbij zit en dus ook de extra accessoires (zoals de foto hierboven) om de plinten en banken te kunnen doen. Het blijft ook jammer dat je verplicht bent steeds filters te kopen.

Reacties