string(1) "p"

Juni is de maand van de rozenstruik!

De rozen staan volop in bloei, maar wie telkens opnieuw van een uitbundige groei wil genieten, moet ze goed verzorgen.

Hoe snoei je je rozenstruik?

In maart, voor het begin van de groei, moet je de meeste rozen snoeien zodat ze zich compact ontwikkelen en veel bloemen voortbrengen.

In juni beperk je je tot het snoeien van de zwakke takjes die geen mooie bloemen dragen en bij klimrozen bind je de krachtigste stengels op zodat ze mooi naar boven klimmen.

Voor de nabloeiende rozenvariëteiten is het aanbevolen om de verwelkte bloemen te snoeien. Snijd hierbij de stengel net boven het blad schuin af. Voor de niet-nabloeiende variëteiten kun je de verwelkte bloemen afsnijden, behalve als de soort decoratieve vruchten vormt waarvan je in de herfst wilt genieten.

Een snoeischaar is het ideale gereedschap om je rozen netjes en nauwkeurig te snoeien. Bekijk hier het volledige aanbod STIHL snoeischaren.

Als je rozenstruiken in een arme grond zijn geplant, is dit het moment om de bloei te ondersteunen door aan de voet een beetje meststof of een handvol goed ontbonden compost in de grond te brengen.

Tip: klimrozen zijn rozen die lange stelen vormen die best je best opbindt. Nabloeiende rozen zijn rozen die twee bloeiperiodes kennen; één in juni en de andere, vaak minder genereus, in september. Er bestaan dus nabloeiende klimrozen!

Meer info over STIHL en haar producten? Surf naar www.stihl.nl