Wat doe je met de vallende bladeren?

Geniet nu tijdens een herfstwandeling van de prachtige herfstkleuren van de bomen, en hoor het ritselend geluid van de bladeren.

Gebruik een bladblazer

In eigen tuin zorgen de bladeren echter voor extra opruimwerk. Je kan ze bij elkaar harken of nog handiger: gebruik een bladblazer om snel en gemakkelijk mooie hoopjes te vormen.

In elk geval is het belangrijk om de dorre bladeren niet te laten liggen op het gazon. Zo vermijd je verstikking en beschadiging door de ontbinding ervan. Veeg de bladeren bijeen op paadjes en op het terras omwille van de veiligheid. Ze maken de grond immers erg glad. In de bedden kan je ze laten liggen omdat ze de meeste planten beschermen tegen de koude, maar pas op want ze zijn bij nat weer ook een toevluchtsoord voor slakken en ze kunnen de basis van sommige planten, die gevoelig zijn voor overmatig vocht, doen verrotten.

Wat doe je dan met die stapels bladeren? Gooi ze op de composthoop. De bladeren zullen er ontbinden en zullen zo meehelpen om een rijke compost te vormen. Verwijder de zieke en meest taaie bladeren die tijd nodig hebben om te ontbinden (plataan, laurierkers, hulst, ...). Als het volume van de bladeren te groot is kan je ze met een hakselaar vermalen tot kleine snippers die gemakkelijker ontbinden.

Als je geen plaats hebt om groenafval te verzamelen om het te composteren, kan je bij de gemeente informeren naar oplossingen voor de ophaling en verwerking van dat afval.

Bekijk hier hoe gemakkelijk het werken is met de STIHL accu bladblazer BGA 56.

Meer info over STIHL en zijn producten? Surf naar www.stihl.nl

Meer informatie

Surf naar onze website voor meer informatie en volg ons op facebook en Instagram