string(1) "p"

Je gazon verzorgen in de zomer

STIHL biedt een breed gamma machines aan die je helpen om je gazon er zo terug bovenop te brengen!

Aanvaard dat je grasperk er voorlopig geel uitziet

Door de zomerse hitte en droogte ziet je gazon er waarschijnlijk geel en stroachtig uit. Maak je geen zorgen! Bij de eerste regenbuien en terugkeer van de ochtenddauw wordt je gras weer mooi groen. Sproeien heeft nu dus geen enkele zin.

Van zodra de regen het gras terug doet heropleven, kan je aan het herstel van je gazon beginnen. Zoals gezegd, zal de natuur hier grotendeels zelf voor zorgen, maar je kan natuurlijk ook altijd een handje helpen. We geven je hierbij graag een paar tips.

Maai opnieuw regelmatig, maar niet te kort. Stel de maaihoogte in op de hoogste stand. Zo stimuleer je een compacte groei van de grassprieten en hou je de ontwikkeling van onkruid binnen de perken.

Kies voor een grasmaaier die bij je behoeften past. Het gamma is enorm: een accu, elektrische of benzinegrasmaaier? Of misschien is een tijdbesparende mulchmaaier wel wat voor jou: je kan het maaigoed gewoon laten liggen waardoor bemesting overbodig wordt. Bekijk in de video de voordelen van mulchen en hoe je te werk gaat.

Heb je het graag gemakkelijk? Bekijk dan zeker het gamma iMow robotmaaiers! Je STIHL en VIKING dealer geven je met plezier vakkundig advies en helpen je bij het maken van een keuze.

Als je gras terug volledig actief aan het groeien is, kan je in het najaar herstelwerkzaamheden overwegen als blijkt dat je gras erg onder de droogte geleden heeft.

Door te verticuteren verwijder je de dode grassen en mossen die een viltlaag in het gazon vormen. Hierdoor kunnen vocht, lucht en voedingsstoffen niet meer opgenomen worden en verstikt het gras. Verspreid een mengsel van potgrond en graszaad op de kale plekken, en begiet. De grond is in deze periode nog warm en het jonge gras zal snel ontkiemen als het regelmatig water krijgt. Loop niet over het ingezaaide stuk tot er een mooi groen gazon is ontstaan. Pas dan mag je weer maaien. Bekijk hier ons gamma verticuteermachines. In onderstaande video zie je ook nog een keer hoe je best te werk gaat. 

Meer info over STIHL en haar producten? Surf naar www.stihl.nl