Gebruikte theezakjes weggooien is zonde, ze zijn supergoed voor je tuin

In het kader van lekker duurzaam leven, is ook dit weer een fantastische tip. Want wist jij al dat je een gebruikt theezakje in je tuin kunt planten?

Sandra van Koningshoven

Theeleuten opgelet

Ik ben een echte theeleut: bij mij gaan er drie pakken groene thee doorheen per week. Heerlijk! Ik gooide mijn theezakjes altijd netjes in het GFT-bakje op mijn aanrecht, want dat hoort zo. Maar dat doe ik nu niet meer, want ik las laatst een ontzettend leuke tip op internet.

Theezakjes blijken namelijk hartstikke goed voor je tuin te zijn. En het maakt niet uit welke theesoort het is, alle soorten werken prima. Het hoe en waarom leg ik hieronder even aan je uit.

Gezondere aarde

Theeblaadjes zitten boordevol voedingsstoffen voor de aarde in je tuin. De tannine en zuren in de blaadjes zijn uitstekende meststof. Als je theezakje gemaakt is van biologisch afbreekbaar materiaal, kun je hem in zijn geheel (zonder het nietje natuurlijk) in de tuin planten, of wel: kuiltje graven, zakje erin, kuiltje weer dichtmaken.

Pixabay-theezak-theezakje-gebruikt-tuin-weggooien-duurzaam-teabag-uses-garden

Weet je niet zeker van wat voor materiaal het zakje is gemaakt? Gooi de thee dan gewoon los in de aarde. Je bloemen en planten zullen er heel blij mee zijn.

Dag ongedierte!

Net zoals koffiedik, helpt ook thee tegen ongedierte in je tuin. Ongedierte vindt de geur van thee doorgaans vies, dus als je wat losse thee rond je plantjes strooit, blijven die vervelende beestjes er lekker bij uit de buurt.

Handig in warme en droge periodes

Als het lang droog is, kun je gebruikte theezakjes bij de wortels van je meest kwetsbare planten begraven. Theezakjes houden veel water vast en geven jouw plantjes net even wat extra water op warme dagen.

Wormen zijn ook gek op thee!

Als je de wormen in je tuin blij wilt maken, plant je losse thee in de grond. Wormen zijn namelijk gek op thee en kunnen de theeblaadjes snel verteren. Zij geven op hun natuurlijke manier die voedingsstoffen weer terug aan de grond, met als resultaat: een super vruchtbare tuin.

Dus theeleuten van Nederland: nooit meer je theezakjes weggooien!

Dit is ook interessant!

Hoe ga je om met vogels in je tuin?
Muggen zijn irritant! Zo jaag je ze weg!
Dit is het perfecte kraamcadeau.

reacties
anderen bekeken ook

Cub Cadet-gazonmaaier voor uw tuin

Electromaaiers van WOLF-Garten

Lijkt je tuin wel een kattenbak? Zo kun je katten uit de tuin hou...

Sandra van Koningshoven

Vier tips voor het voorkomen en verwijderen van onkruid

Jaimy van de Wal

Elektrische grasmaaiers van TORO

De verschillen tussen wespen, bijen en hommels: zo herken je ze

Sandra van Koningshoven
Advertentie
Advertentie
Advertentie