Foto: 000Sandra/000-Kikker-en-Prins-poster-wallart-kinderkamer-kidsroom-illustratie-dieren-decoratie-baby-kamer.jpg

Iemand zwanger of een kind gekregen? Een poster is het perfecte kraamcadeau!

Van kleding en knuffels hebben kersverse mama’s al genoeg. Geef daarom eens een schattige poster voor de kinderkamer cadeau!

Sandra van Koningshoven

Iedereen tegelijk zwanger

In mijn vriendenkring heeft iedereen besloten om tegelijk zwanger te raken. En nu worden er stuk voor stuk de allerliefste baby’s om ons heen geboren. Superleuk natuurlijk, maar het is elke keer ook weer een uitdaging om een leuk kraamcadeau te verzinnen. Bij elk geboortekaartje dat in de brievenbus valt, krab ik mezelf dus weer achter de oren: wat zal ik dit keer eens kopen voor de kleine?

Rompertjes, sokjes en schattige mutjes

Over het algemeen doet Hema altijd goede zaken bij mij, want: betaalbare kinderkleertjes van de allerzachtste kwaliteit. Maar na 20 rompertjes, een heleboel kleine sokjes en een berg schattige mutsjes, wil ik wel eens wat anders cadeau geven. Iets origineels waar papa en mama ook blij van worden.

24Baby-poster-wallart-kinderkamer-kidsroom-illustratie-dieren-decoratie-baby-kamer
foto boven: 24baby.nl

Een schattig en betaalbaar kraamcadeau

Na heel wat uurtjes op internet, wist ik het. Muurdecoratie is het perfecte kraamcadeau. Posters zijn namelijk schattig, gaan lang mee en zijn in alle mogelijke kleuren verkrijgbaar. En een poster is ook nog eens heel betaalbaar: niet te duur en zeker ook niet te goedkoop. Perfect dus!

Zin in wat kinderkamer inspiratie?

Hieronder vind je 9 superleuke posters. En ik vertel je ook waar je ze kunt kopen. Shop-ze!

Poster met allemaal leuke dieren

Een giraffe, een olifant, een flamingo, een vogel en een koalabeer, of wel: een hele stapel met vrolijke dieren. Deze kleurrijke illustratie van Andy Westface vond ik als poster bij Juniqe. Hier wordt toch elk kleintje vrolijk van?!

1-Juniqe-Andy-Westface-poster-wallart-kinderkamer-kidsroom-illustratie-dieren-decoratie-baby-kamer

Poster van Nijntje

Nijntje is en blijft het schattigste konijntje van ons land. Nijntje werd getekend door Dick Bruna en is nog altijd superpopulair. We kennen hem van zijn leuke kinderboeken, maar ook op een poster voor de kinderkamer doet Nijntje het fantastisch. Gespot bij Wehkamp.

Nijntje-poster-wallart-kinderkamer-kidsroom-illustratie-dieren-decoratie-baby-kamer

Poster met een schattige panda

Deze supervrolijke poster vond ik op de website van Lievespulletjes: een jonge webwinkel die met passie wordt gerund. Alle designs en illustraties zijn door illustrator Roy Korpel gemaakt en nergens anders te koop. Echt uniek dus!

Lieve- Kinderspulletjes-poster-wallart-kinderkamer-kidsroom-illustratie-dieren-decoratie-baby-kamer

Poster met twee katten en een vogeltje

Sandra van Mint Illustraties wil de wereld een beetje mooier maken met haar tekeningen. Van haar hand dus alleen maar vrolijke illustraties die ze heel duurzaam laat drukken: op gerecycled papier met ecologische inkt. Deze posters zijn dus niet alleen schattig, maar ook goed voor het milieu.

Mint-Illustraties-poster-kat-wallart-kinderkamer-kidsroom-illustratie-dieren-decoratie-baby-kamer

Poster met gezellige bosdieren

Deze poster van het merk Land of Kids vond ik bij Dreumes en zo. Ik vind deze poster zo mooi, omdat de achtergrond prachtig oudgroen is: dat staat bij elke andere kleur. En wat vind je van al die gezellige bosdieren bij elkaar? Té leuk toch?

Dreumes-enzo-poster-wallart-kinderkamer-kidsroom-illustratie-dieren-decoratie-baby-kamer

Poster met een lieve giraffe en een vogeltje

Deze illustratie ontwikkelde Willeke van Kikker en Prins al een paar jaar geleden en is bij veel kindjes favoriet. De kleuren van deze schattige poster zijn vrij neutraal waardoor hij bij elke andere kleur past. Leuk voor zowel een jongenskamer, als een meisjeskamer.

Kikker-en-prins-poster-wallart-kinderkamer-kidsroom-illustratie-dieren-decoratie-baby-kamer 

Poster van Fiep Westendorp

We zijn allemaal een beetje opgegroeid met de illustraties van Fiep Westendorp. Want wie krijgt er nou geen warm gevoel van de tekeningen van Jip en Janneke, Floddertje en Takkie? Jammer genoeg is Fiep niet meer bij ons, maar we kunnen nog elke dag genieten van haar mooie tekeningen. Bij Wehkamp vind je ze bijna allemaal.

Wehkamp-fiep-westendorp-poster-wallart-kinderkamer-kidsroom-illustratie-dieren-decoratie-baby-kamer 

Poster met een hele lieve lama

Van deze poster word je toch meteen vrolijk? Op de poster, die is gemaakt door Suzy Ultman, staat een lieve lama die heerlijk geniet van de stralende zon. De achtergrond heeft een linnen-look en dat maakt de poster zelfs nog een beetje liever. Gevonden op de website van Cozy Kidz.

Cozy-Kids-poster-wallart-kinderkamer-kidsroom-illustratie-dieren-decoratie-baby-kamer

Roze poster met alfabet

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met leren lezen. Ik deze poster van Designclaudshop met het alfabet erop leuk omdat hij niet alleen leerzaam is, maar ook heel vrolijk: de letters zijn speels en de achtergrond is roze. Perfect voor op een meisjeskamer!

Designclaud-poster-wallart-kinderkamer-kidsroom-illustratie-dieren-decoratie-baby-kamer

 


Je ziet het, een poster voor een kinderkamer is een perfect kraamcadeautje. Betaalbaar, vrolijk en origineel. Welke van deze posters vind jij het leukst?

Dit wil je ook lezen!

Met deze hippe houten opbergoplossingen, is de kinderkamer altijd opgeruimd

Zo richt jij je kinderkamer lowbudget in

Inspiratie opdoen voor de kinderkamer

Reacties