Foto: babykamertinspo

Zo richt jij je kinderkamer low budget in

Hoe richt jij de kamer voor je kleintje leuk in zonder te veel uit te geven? Dat lees je hier!

Jaimy van de Wal

Een kinderkamer inrichten kan veel geld kosten, maar dat hoeft niet! Met deze tips creëer jij een supermooie kinderkamer voor weinig.

Bron

Wiegje

Kies voor een niet te dure wieg, voor je het weet zijn ze te groot voor het wiegje. Vraag aan vrienden en familie of ze nog een wiegje hebben of kijk bij een tweedehandswinkel. Even schoonmaken, opknappen en je hebt een leuke wieg voor weinig! Je kan ook de wieg overslaan en meteen gaan voor een ledikantje, dat scheelt nog meer geld.

Bron

Neutrale kleur

Kies voor een neutrale kleur in de kinderkamer. Creëer zoveel mogelijk een tijdloze kamer voor je kindje zodat je niet om de paar jaar meubels moet vervangen of de muren moet overschilderen.

Bron

Ladekast als commode

Koop een ladekast, op de juiste hoogte, die je als commode kan gebruiken. Als je kindje dan geen luiers meer draagt kan je de kast gebruiken om kleding en speelgoed in op te bergen.

 

Bron

Muurdecoratie

Een kinderkamer opfleuren. kan je heel makkelijk en goedkoop doen met muurdecoratie! Kies voor leuke muurstickers en leuke posters. Ook kan je een leuke collage maken van familiefoto's of van een figuur die je kindje heel leuk vindt zoals bijvoorbeeld Nijntje. Zoek wat leuke foto’s op internet, print ze uit en voeg ze samen in een leuke lijst! 

Bron

Een eyecatcher

De kamer moet natuurlijk niet saai worden, de aandacht moet wel ergens naartoe worden getrokken. Denk bijvoorbeeld aan een vrolijk dekbed dat mooi bij het interieur past, dit is niet duur maar doet zoveel voor de sfeer! Een toffe lamp kan je ook gebruiken als eyecatcher. Lampen kunnen soms duur zijn, kijk hiervoor even bij de kringloopwinkel of houdt de acties in de gaten! 

 Bron

Kleding als accessoires

Heb je toch nog een kale hoek in de kinderkamer? Gebruik dan de mooiste kleertjes van je kleine als accessoires! Koop een niet te duur kinderkledingrek. Als je handig bent kun je zelf ook een kledingrek maken. Kies de leukste kleertjes uit en hang ze op. Zo vul je weer die lege hoek op met zonder te veel geld uit te geven!

 

 

Reacties