Inspiratie opdoen voor de kinderkamer

De kinderkamer is een van de leukst te decoreren kamers in huis. Dit komt ongetwijfeld omdat je er zoveel ideeën voor op kunt doen.

19 November 2018

Maar het nadeel is dat het behoorlijk duur kan zijn. De fases van de kinderen gaan snel dus voordat je het weet kun je weer aan de slag om een en ander in de kamer aan te passen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om het zo goedkoop mogelijk te houden.

De goedkope kinderkamer variant

Kijk online voor meubels en accessoires in plaats van in de winkel zelf. Omdat de webwinkels minder onkosten maken, wordt de prijs goedkoper. Nog beter zijn opheffingsuitverkopen. Kijk daarvoor online waar dit zou kunnen zijn en ga langs. Zo bespaar je een hoop kosten aangezien alles een stuk goedkoper verkocht wordt. Dit werkt alleen niet als je in verwachting bent want dan wil je de kamer zo snel mogelijk af hebben. Heb je niet zoveel haast, vergelijk dan prijzen via het internet. Soms is het zelfs goedkoper om een complete kinderkamer aan te schaffen in plaats van de meubels los te kopen. De goedkoopste opties zijn toch alles tweedehands kopen of zelf te maken als je handig bent.

Tip: vloerkleed kinderkamer van CozyKidz

De trends op het gebied van kinderkamers

Als je wel wat geld te besteden hebt, zijn er genoeg leuke opties te vinden om de kinderkamer in te richten. Een stoere kinderkamer kun je creëren door alleen wat accessoires te vervangen. Houd je van houten meubels, dan kun je kiezen voor hout. Je breekt dit door ander materiaal als accessoires te gebruiken, bijvoorbeeld metalen lampen. Wat op een bepaalde leeftijd ook heel populair is, is een junglekamer. Dit kan zowel voor een jongen als meisje. Dit kun je al bereiken met alleen wat accessoires. De stijl waar je wel de hele kinderkamer voor moet aanpassen is de Scandinavische stijl. Deze stijl is populair, vrij eenvoudig en vriendelijk. De basis is het hebben van houten elementen in een lichte kleur.

Overzicht: alle babykamer accessoires bij CozyKidz

Waar haal je je inspiratie vandaan

Er zijn diverse woonprogramma’s die regelmatig op verschillende kamers focussen waaronder de kinderkamer. Maar inspiratie kun je voornamelijk online opdoen of via woontijdschriften. Ook op YouTube zijn er kanalen toegewijd aan kinderkamer ontwerpen zoals CozyKidz.

Magische en mystieke babykamer geïnspireerd op Miss Della - CozyKidz inspiratievideo

Als je geen druk voelt om de kamer te veranderen, heb je dus tijd om even rond te kijken en zo ideeën op te doen. Kijk in de verschillende woonwinkels hoe de nieuwste trends eruitzien en baseer daar je keus op. Vergelijk dan de prijzen via het internet en zie waar je geld kunt besparen.

Reacties